Contact

Spoedeisende hulp kost tijd

  1. Spoedeisende hulp kost tijd
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Spoedeisende hulp kost tijd

Nadat u zich bij de balie van de Spoedeisende hulp (SEH) heeft gemeld, brengt een verpleegkundige u zo snel mogelijk naar de behandelruimte. Daar zal de arts u samen met de verpleegkundige onderzoeken en behandelen.

Triage

Het kan zijn dat er niet direct een arts of behandelruimte beschikbaar is. Dan bepaalt de verpleegkundige uw urgentie door tijdens een kort gesprek de ernst van uw klachten of letsel in te schatten. We noemen dit ‘triage’. Daarna bepaalt de arts of de verpleegkundige aan de hand van vooraf vastgestelde normen hoe snel een arts u moet onderzoeken en behandelen.

Wij hopen op uw begrip

Wachten is erg vervelend, vooral als u zich niet goed voelt. We hopen dat u begrijpt dat sommige patiënten ernstig ziek zijn of een ernstig letsel hebben en directe behandeling nodig hebben. Deze patiënten gaan dus vóór de patiënten die minder erg ziek zijn of een minder ernstig letsel hebben. In de infographic hieronder ziet u hoe wij u de best mogelijke zorg geven.

Geef het aan bij de balie als u het verblijf in de wachtkamer niet vol houdt, dan zoeken we samen met u naar een oplossing.

Infographic spoedeisende hulp kost tijd


Eten en drinken

Nu u op de Spoedeisende hulp bent, is het belangrijk dat u niet meer eet en drinkt. Voor bepaalde onderzoeken of behandelingen kan dit namelijk noodzakelijk zijn. U kunt aan de verpleegkundige of de arts vragen tot wanneer dit nodig is.

Opname of naar huis

Na het verblijf op de SEH wordt u opgenomen of u mag naar huis. Lees meer over opname na spoedeisende hulp op onze website.

Het kan ook zijn dat u naar huis mag. De arts zal dan met u de eventuele diagnose en leefregels bespreken. Uw eigen huisarts ontvangt binnen een paar dagen digitaal een medisch verslag van de specialist, met het verloop en de bevindingen van uw bezoek aan de SEH.

Wij wensen u een spoedig herstel toe.

Ervaringen