Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met de Trombosedienst van Isala Zwolle.

Let op: Als u contact opneemt met de Trombosedienst, houd dan altijd uw doseringskalender bij de hand.

Meestal geeft de apotheek dit aan ons door, dus hoeft u niets te doen. Als de apotheker u gevraagd heeft ons zelf te waarschuwen, neem dan contact op met de Trombosedienst.

Geef dit door aan de Trombosedienst. U kunt telefonisch contact opnemen, of het doorgeven bij de controle.

Kijk hiervoor op uw doseringskalender. Hierop staat hoeveel tabletten u moet innemen, en op welke dagen.

Het beste kunt u uw medicijnen in één keer innemen op een vast tijdstip, liefst bij uw avondmaaltijd. Streep na inname van de medicijnen de betreffende dag op de doseringskalender door.

Neem zo snel mogelijk contact op met de Trombosedienst.

Geef dit door aan de Trombosedienst. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Vraag ook aan uw arts om dit door te geven aan de Trombosedienst.

Nee, het aantal antistollingstabletten zegt niets over uw gezondheid. Het heeft alleen te maken met uw INR, de snelheid waarmee uw bloed stolt. Uw INR kan schommelen, zie INR bepalen.

Nee, het aantal antistollingstabletten zegt niets over uw gezondheid. Het heeft alleen te maken met uw INR, de snelheid waarmee uw bloed stolt. Uw INR kan schommelen, zie INR bepalen.

  • Koorts hoger dan 38.5 graden
  • Benauwdheid
  • Urineweginfectie/blaasontsteking
  • Ontsteking
  • Pijn
  • Een valpartij op het hoofd
  • Als u een ingreep/behandeling krijgt in een ander ziekenhuis dan Isala

Heeft u een bloeding, blauwe plekken, neusbloeding, bloed in de urine, bloed bij de ontlasting of een andere bloeding? Neemt u dan telefonisch contact op met de Trombosedienst.

Krijgt u binnenkort een coronavaccinatie? U hoeft niet te bellen als de vaccinatiedatum na de afspraak met een trombosezorgconsulent is (dan behandelen we dit tijdens uw afspraak). Valt de vaccinatiedatum:

  • voor de afspraak op de polikliniek bij de Trombosezorgconsulent, of
  • voor het bezoek van een trombosezorgconsulent aan huis

Neem dan telefonisch contact op met de Trombosedienst.

Al uw overige vragen kunt u stellen tijdens de afspraak met de trombosezorgconsulent op het spreekuur.

Neem contact op met de Trombosedienst.

U krijgt binnenkort een uitnodiging voor een coronavaccinatie. U krijgt hierbij een prik in de bovenarm. Ook bij het gebruik van bloedverdunners is het veilig om de vaccinatie te krijgen. Meer informatie over de coronavaccinatie bij trombose.

Waarschuw uw huisarts. Neem ook contact op met de Trombosedienst voordat u opnieuw uw tabletten inneemt.

Neem zsm telefonisch contact op met de Trombosedienst ((038-424 25 21) voordat u opnieuw uw tabletten inneemt.

Vertel aan artsen en verpleegkundigen dat u trombose hebt en dat u onder controle bent bij de Trombosedienst. Laat, zo mogelijk, uw doseringskalender zien.

Neem contact op met de Trombosedienst en vertel dat er een opname is gepland. Ook als u wordt opgenomen in een ander ziekenhuis dan Isala.

Neem contact op met de Trombosedienst. Doe dit minstens een week vóór uw afspraak bij de tandarts.

Nee, thuis bloedafname gebeurt alleen als er een medische indicatie is. Wel kunt u leren om zelf bloed te prikken en uw INR te bepalen. U hoeft dan niet meer naar het spreekuur met de trombosezorgconsulent. Meer informatie hierover vindt u in de patiëntenfolder 'Zelf uw INR waarde meten'.

Neem tijdig contact op met de Trombosedienst en vertel dat u vakantieplannen hebt.

Is de controle al drie dagen (of langer) geleden? Neem dan contact op met de Trombosedienst

Neem contact op met de Trombosedienst en geef uw nieuwe adres en/of telefoonnummer door. Laat ook uw gegevens wijzigen bij de centrale balie van Isala.

Neem contact op met de Trombosedienst en geef de nieuwe gegevens door. Laat ook uw gegevens wijzigen bij de centrale balie van Isala.