Op verschillende manieren kan onderzoek worden gedaan naar het hartritme. Soms kiest de cardioloog er voor om uw hartritme over een langere periode te meten. Veel voorkomende onderzoeken bij Isala Hartcentrum zijn dan:
Eventrecorder
Een Eventrecorder is een klein apparaatje dat het hartritme vastlegt. Gewoon tijdens de dagelijkse bezigheden. De eventrecorder wordt toegepast bij hartritmestoornissen, duizeligheid en/of wegraken.
Holteronderzoek (24 uurs ECG)
Via een Holteronderzoek spoort de cardioloog eventuele afwijkingen op in het hartritme. Een apparaatje (Holterfoon) registreert dan 24 of 48 uur het hartritme. Zo krijgt de cardioloog een goed beeld over een langere periode. In deze Isala-folder leest u meer over een holteronderzoek: Hartritmeonderzoek: 24-uurs ECG
Implanteerbare hartmonitor (Reveal)
De hartmonitor wordt gebruikt voor onderzoek als u kampt met onverklaarbaar flauwvallen of last heeft van hartritmestoornissen. Het apparaatje wordt via een kleine snede van slechts enkele millimeters onder de huid geplaatst. Het registreert continu het hartritme en eventuele verstoringen daarvan.
Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.