Contact

Oncologieverpleegkundige

  1. Oncologieverpleegkundige

​Binnen Isala heb je als oncologieverpleegkundige de zorg voor oncologische patiënten. De ziekte komt voor in alle weefsels van het lichaam. Kanker manifesteert zich meestal acuut, maar krijgt door betere behandelmethoden steeds meer een chronisch karakter. Perioden van actieve ziekte en behandeling kunnen afgewisseld worden met perioden van remissie.

Als oncologieverpleegkundige heb je te maken met de specifieke diagnostiek, de ingrijpende oncologische behandelingen en de daarbij horende verpleegkundige interventies. Als oncologieverpleegkundige ben je daardoor gericht op alle stadia van het ziek zijn van de patiënt, zowel preventie, curatie, nazorg, palliatieve zorg en terminale zorg. Tijdens de opleiding maak je kennis, binnen de verschillende zorgteams, met het brede terrein van de oncologie.

Duur van de opleiding

De opleiding tot oncologieverpleegkundige duurt een jaar en kan in zijn geheel binnen Isala worden gevolgd. Wel vragen wij van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat. De opleiding bestaat uit vier modules (diagnostiek, behandeling, psychosociale zorg en palliatieve zorg). Bij voltijd dienstverband rond je de opleiding in een jaar af. Bij een dienstverband van 24 uur (minimum) duurt de opleiding 1,5 jaar.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige (mbo/hbo).

Curriculum

Het theoretisch deel van deze vervolgopleiding wordt verzorgd door het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht. De opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit een generieke module en twee specifieke modules methodische beroepsuitoefening.

Het praktisch deel van de opleiding kan worden gevolgd binnen Isala. Afhankelijk van het leerplaatsprofiel van de afdeling, beslaat dit deel één of meerdere praktijkleerperiodes en stages. Voor jou als leerling wordt een individuele leerroute gepland.

Accreditatie

De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het CZO-diploma oncologieverpleegkundige.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala, www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie