Contact

Oncologieverpleegkundige

  1. Oncologieverpleegkundige

​Binnen Isala heb je als oncologieverpleegkundige de zorg voor oncologische patiënten. De ziekte komt voor in alle weefsels van het lichaam. Kanker manifesteert zich meestal acuut, maar krijgt door betere behandelmethoden steeds meer een chronisch karakter. Perioden van actieve ziekte en behandeling kunnen afgewisseld worden met perioden van remissie.

Als oncologieverpleegkundige heb je te maken met de specifieke diagnostiek, de ingrijpende oncologische behandelingen en de daarbij horende verpleegkundige interventies. Als oncologieverpleegkundige ben je daardoor gericht op alle stadia van het ziek zijn van de patiënt, zowel preventie, curatie, nazorg, palliatieve zorg en terminale zorg. Tijdens de opleiding maak je kennis, binnen de verschillende zorgteams, met het brede terrein van de oncologie.

Duur van de opleiding

De opleiding tot oncologieverpleegkundige duurt  ongeveer 12 maanden.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige.

Opleiding

Naast de praktische opleiding in Isala, volg je het theoretische deel van de opleiding bij de UMCU Academie het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht   Lees meer over het theoretische deel van de opleiding onderaan deze pagina. 

Accreditatie

De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het CZO-diploma oncologieverpleegkundige.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staan de vacatures op www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie