Contact
  1. Snelle login voor toegang tot HiX-zorgverlenersportaal vanuit Medicom en Pharmacom

Huisartsen en apothekers van MedZwolle krijgen direct toegang tot het zorgverlenersportaal van Isala via een Single Sign On (SSO)-koppeling vanuit Medicom en Pharmacom. Afgelopen vrijdag 5 februari is de koppelovereenkomst SSO ondertekend die deze toegang mogelijk maakt. Eind vorig jaar is de SSO-koppeling al succesvol getest.

Snelle login voor toegang tot HiX-zorgverlenersportaal vanuit Medicom en Pharmacom

Rechtstreeks toegang vanuit HIS tot HIX

Al bij de introductie van HIX is de huisartsen toegezegd dat ze op eenvoudige manier, rechtstreeks vanuit hun eigen Huisartsen Informatie Systeem (HIS) toegang zouden krijgen tot gegevens van hun patiënten. De realisatie daarvan heeft even geduurd, maar is inmiddels klaar om in gebruik te worden genomen.

De huisartsen en apothekers melden zich één keer aan, bij Medicom/Pharmacom. Vervolgens kunnen ze zonder extra aan te melden direct doorklikken vanuit hun patiëntendossier naar de bij die patiënt behorende gegevens in het zorgverlenersportaal van Isala, mits de patiënt Isala daarvoor toestemming heeft gegeven.

Overeenkomst

Voor deze toegang is een overeenkomst nodig met PharmaPartners, de leverancier van Medicom en Pharmacom. Via deze overeenkomst bevestigt Isala het vertrouwen in PharmaPartners als partij die identificatie en authenticatie van zorgverleners (huisartsen en apothekers) uitvoert in haar HIS en AIS (Medicom/Pharmacom). De authenticatie voor Medicom en Pharmacom gaat namelijk op dezelfde manier als voor het zorgverlenersportaal, via de UZI-pas. Isala gebruikt de identificatiegegevens die Medicom/Pharmacom aanlevert om te bepalen of en waartoe de huisarts of apotheker inzage krijgt in het zorgverlenersportaal.

De komende tijd rollen we deze SSO-koppeling uit bij de huisartsen en apothekers aangesloten bij MedZwolle. Zij hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra de koppeling actief is, worden de huisartsen en apothekers hierover geïnformeerd en krijgen zij de gebruikershandleiding toegestuurd. Mochten huisartsen of apothekers hierna vragen hebben, dan kunnen zij contact opnemen met Customer Support van PharmaPartners.

Hans de Boer, lid Raad van Bestuur Isala, ondertekent de overeenkomst Hans de Boer, lid Raad van Bestuur Isala, ondertekent de overeenkomst

Vragen en meer informatie

Bij vragen over het zorgverlenersportaal, kunnen zij contact opnemen met Isala.
Meer informatie over het zorgverlenersportaal: Zorgverlenersportaal
Meer informatie over toestemming verlenen door patiënten en toestemmingsformulieren: Toestemming inzien medisch dossier