Contact
  1. 5600-Verpleegkundig Spreekuur Obstetrie

Tijdens het Verpleegkundig Spreekuur Obstetrie (VSO) informeren wij zwangeren over hun zwangerschap, bevallen in het ziekenhuis en allerlei onderwerpen die daarbij horen. Obstetrie betekent verloskunde. De arts of verloskundige van de polikliniek Verloskunde zorgt voor een eventuele doorverwijzing naar dit spreekuur.

Hoe werkt het VSO?

Het VSO is voor alle zwangeren die voor hun zwangerschapscontroles naar Isala zijn verwezen en onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog in het ziekenhuis gaan bevallen.

Tijdens je zwangerschap bezoek je één keer het VSO. Het kan zijn dat hier andere afspraken over worden gemaakt. Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie. De verpleegkundigen die het spreekuur verzorgen, werken ook op de verpleegafdeling Verloskunde (V4.4).

Belangrijk
Bereid je goed voor op het gesprek met de verpleegkundige. Lees de folders en bekijk de film die in MijnIsala of via de app BeterDichtbij voor je zijn klaargezet. Heb je nog vragen? Stel ze dan tijdens het gesprek. 

Wat gebeurt er tijdens een afspraak?

Het gesprek met de verpleegkundige kan fysiek zijn, maar ook via beeldbellen of eventueel telefonisch gebeuren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over:

  • het behandelplan, dat de arts met jou heeft besproken;
  • leefregels en voeding tijdens je zwangerschap;
  • diverse zwangerschapscursussen;
  • hoe om te gaan met ongemakken en zwangerschapskwalen;
  • de aanstaande opname en bevalling;
  • de voeding voor jouw baby;
  • de gang van zaken bij het ontslag uit het ziekenhuis na je bevalling;
  • verloskundige nazorg en kraamzorg;
  • bespreking geboorteplan (op verzoek).

Tijdens je afspraak heb je ook een gesprek over jouw opname ter voorbereiding. Natuurlijk kun je tijdens het VSO ook (niet-medische) vragen stellen.

Waar is het VSO?

Het VSO is op de polikliniek Verloskunde van Isala in Zwolle (gebouw V4, 4e verdieping).

Contact

Heb je medische vragen? Bel dan met:

Zwolle

Verloskunde
088 624 35 55 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Heb je niet-medische vragen?
Bijvoorbeeld over borstvoeding of het maken van een geboorteplan enzovoort? Stel deze dan via de app BeterDichtbij. Met deze app heb je gelijk contact met je behandelaar van Verloskunde. Als je een tekstbericht verstuurt, krijg je binnen drie werkdagen een reactie. 

Laatst gewijzigd 3 mei 2023 / 5600