Contact
  1. 5980-Huidbehandeling met CO2-laserbehandeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Met een CO2-laserbehandeling kunnen rimpels, acne-littekens, grove poriën, pigmentvlekken en littekens behandeld worden. In deze folder leest u hoe u zich kunt voorbereiden op deze behandeling en hoe de behandeling verloopt.

De huid van het gezicht, hals, decolleté en handen wordt vaak behandeld met de CO2-laser. Meestal zijn er meerdere laserbehandelingen nodig om het gewenste effect te bereiken. Uw dermatoloog of huidtherapeut kan u adviseren hoeveel laserbehandelingen bij u nodig zijn. Diepe rimpels verdwijnen door een CO2-laserbehandeling niet. Daarvoor zijn andere behandelingen mogelijk, zoals fillers of botox.

Voor de behandeling

  • Vermijd vanaf acht weken voor de behandeling direct zonlicht, de zonnebank en het gebruik van zelfbruiners.
  • Kom naar de laserbehandeling zonder make-up .
  • Meld het als u gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip. U krijgt dan medicatie om dit tegen te gaan.
  • Als u wilt, kan de huid voor de laserbehandeling verdoofd worden.

De laserbehandeling

Bij de start van de behandeling worden foto’s gemaakt van de huid die behandeld gaat worden. U neemt daarna plaats in de behandelstoel en u krijgt oogbescherming (een bril) op tegen het laserlicht. Tijdens de CO2-laserbehandeling worden honderden microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. Om de laserbehandeling zo min mogelijk pijn te laten doen, is de laser voorzien van een koelsysteem die koude lucht over uw huid blaast. Over het algemeen is tijdens de behandeling geen extra pijnstilling nodig.

Een CO2-laserbehandeling van het hele gezicht duurt ongeveer 45 minuten.

Na de laserbehandeling

Uw huid wordt zo nodig na gekoeld met een coolpack. Daarna kunt u naar huis. Een eventuele volgende laserbehandeling kan na ongeveer acht weken plaatsvinden. Het effect van de laserbehandeling blijft lang zichtbaar. Het herstel na de behandeling duurt drie tot zeven dagen.

Het is belangrijk om uw huid tot acht weken na de laserbehandeling goed te beschermen tegen de zon. Vermijd direct zonlicht, de zonnebank en het gebruik van zelfbruiners.

Bijwerkingen

Na de laserbehandeling kan uw huid rood en gezwollen zijn en kunnen er korstjes op de huid zitten. Deze reactie kan zeven dagen duren. Na een CO2-laserbehandeling bestaat een kleine kans op een infectie, die goed te behandelen is. Littekenvorming treedt zelden op. Als u in het verleden weleens een koortslip of een andere vorm van herpes infectie heeft gehad, krijgt u medicatie om dit tegen te gaan.

Contact

Heeft u nog vragen, dan staan de dermatologen en huidtherapeuten van Isala Dermatologisch centrum u graag te woord. Tijdens een oriënterend gesprek bekijkt de dermatoloog of huidtherapeut uw huid en kiest samen met u een passende huidbehandeling. Ook bespreekt de dermatoloog of huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot een behandeling over te gaan, maken wij een behandelafspraak met u.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

De CO2-laserbehandeling vindt plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Isala Dermatologisch centrum.

Zwolle

Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
(038) 424 79 52 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 20 september 2021 / 5980