Contact
  1. 6366-Rimpels en contouren

In het Isala Dermatologisch centrum zijn diverse rimpel- en contourbehandelingen mogelijk. Hier kunt u daar meer over lezen.

Contourbehandelingen

De volgende rimpel- en contourbehandelingen zijn mogelijk:

  • lijntjes/rimpels opvullen met Restylane
  • lippen opvullen met Restylane
  • mimiekrimpels verminderen met Botox
  • rimpels/plooien opvullen met Radiesse.

Lijntjes/rimpels opvullen met Restylane

Met het ouder worden, vermindert de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid. Hyaluronzuur is een stof die vocht aan zich bindt. Onder andere door de afname van deze stof ontstaan lijntjes en rimpels. Om deze lijntjes/rimpels op te vullen, is er Restylane. Dit is een gel op basis van hyaluronzuur. Door het aanbrengen van Restylane worden rimpels op natuurlijke wijze opgevuld.  Tabel bij folder rimpels en contouren

Behandelmethode

Restylane wordt met een dun injectienaaldje in de huid ingespoten. Een verdoving is meestal niet nodig, behalve bij de behandeling van rimpeltjes op de bovenlip. Een behandeling met Restylane duurt 15 tot 20 minuten. U mag direct hierna naar huis. Na de behandeling kan het behandelde gebied nog wat rood en gezwollen zijn. Later kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Deze trekken vanzelf weer weg. In principe kunt u de dag na de behandeling uw activiteiten weer hervatten.

Effect behandeling

Behandeling met Restylane geeft u een natuurlijke, jeugdige uitstraling. Restylane is een tijdelijke ‘filler’; de behandelingen hebben een tijdelijk effect, afhankelijk van de plaats en diepte van de inspuiting. Over het algemeen houdt het effect zes tot twaalf maanden aan. Daarna kan de behandeling herhaald worden. Restylane staat bekend als een zeer veilig product. Allergische reacties zijn uiterst zeldzaam.

Kosten

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal behandelingen. In het consultgesprek wordt de prijs van uw behandeling besproken.

Lippen opvullen met Restylane

Met het ouder worden verliezen de lippen een deel van hun volume. Door uw lippen op te vullen met Restylane, krijgen deze hun oude volume terug. Hierbij geeft Restylane een natuurlijk effect. Ook in de volgende gevallen is behandeling met Restylane een goede keus:

  • U heeft van nature dunne lippen en wilt deze opvullen.
  • U bent niet tevreden over de verhouding tussen boven- en onderlip en u wilt deze corrigeren.

Behandelmethode

Een behandeling van de lippen duurt ongeveer 20 minuten. De Restylane wordt met kleine prikjes in de huid gebracht. Na de behandeling worden uw lippen gekoeld en mag u weer naar huis. Kort na de behandeling kan er een lichte zwelling ontstaan. Die verdwijnt meestal binnen een dag.

Effect behandeling

Restylane is een tijdelijke ‘filler’, dat houdt in dat het na enkele maanden is uitgewerkt. Uw lippen krijgen dan weer de staat terug van vóór de behandeling. Wilt u uw lippen weer gecorrigeerd hebben, dan moet de tijdelijke filler opnieuw ingespoten worden.

Een behandeling van uw lippen met Restylane blijft ongeveer zes maanden zichtbaar. Doordat de lippen veel bewegen, verdwijnt de gel daar iets eerder dan op andere plaatsen in het gezicht. Een behandeling met Restylane Lipp blijft langer te zien.

Kosten

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal behandelingen. In het consultgesprek wordt de prijs van uw behandeling besproken.

Mimiekrimpels verminderen met Botox

Door de beweging van uw gezicht kunnen rimpels ontstaan zoals fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. Om deze mimiekrimpels te verminderen wordt Botox gebruikt (botuline toxine). Dit is ideaal voor het verzachten of laten verdwijnen van mimiekrimpels. Soms is een Botox-behandeling ook geschikt voor andere plaatsen in het gezicht of in de hals.

Behandelmethode

Botox wordt met kleine prikjes rechtstreeks in de (gezichts)spieren ingespoten. Daar heeft het ook zijn werking. De behandeling is niet belastend. Na de behandeling kan in het behandelde gebied een klein blauw plekje ontstaan. Dit trekt vanzelf weer weg. Soms kan een geringe asymmetrie van de wenkbrauw ontstaan. Dit is altijd tijdelijk. In principe kunt u direct na de behandeling uw activiteiten weer hervatten.

Effect behandeling

Een paar dagen na de behandeling met Botox wordt het effect zichtbaar. Na ongeveer twee weken is het effect optimaal. Botox werkt zo’n drie tot vier maanden; daarna ziet u de rimpels langzaam weer terugkomen. De behandeling kan zonder problemen herhaald worden. Na een aantal behandelingen kan het effect langer aanhouden, met name bij de fronsrimpel en voorhoofdslijnen. 

Kosten

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal behandelingen. In het consultgesprek wordt de prijs van uw behandeling besproken.

Rimpels/plooien opvullen met Radiesse

Radiesse is een gel op basis van calciumhydroxyapatiet. Deze stof komt van nature in het lichaam voor. Radiesse wordt voornamelijk gebruikt voor het verzachten van diepere rimpels en plooien in het gezicht, zoals een diepe neus-lippenplooi of ‘marionetlijnen’. Het product is ook zeer geschikt om uw gezicht meer volume te geven. Bijvoorbeeld ter hoogte van de jukbeenderen of de kaakrand.
Radiesse wordt sinds kort gebruikt voor cosmetische doelen. In de medische wereld werd het al langer toegepast en heeft het product zijn veiligheid bewezen.

Behandelmethode

Radiesse wordt met kleine injecties ingebracht. Meestal is hierbij geen verdoving nodig. Na de inspuiting kan het behandelde gebied wat rood en gezwollen zijn. Soms kan er een blauwe plek ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf. In principe kunt u de dag na de behandeling uw activiteiten weer hervatten.
Om een optimaal effect te krijgen, kan de arts een combinatie voorstellen van Radiesse en Restylane. Deze middelen kunnen veilig gecombineerd worden.

Effect behandeling

Radiesse is een tijdelijke ‘filler’, dat houdt in dat het effect ongeveer één tot twee jaar zichtbaar blijft. De huid krijgt uiteindelijk weer de staat terug zoals die was vóór de behandeling. Wilt u opnieuw de betreffende rimpel(s) gecorrigeerd hebben, dan moet de tijdelijke filler  opnieuw ingespoten worden. De behandeling kan zonder problemen worden herhaald.

Huid vrouw voor radiesse-behandeling

Afbeelding 1: Voor de behandeling met Radiesse.

Huid vrouw na radiesse-behandeling

Afbeelding 2: Na de behandeling met Radiesse.

Kosten

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal behandelingen. In het consultgesprek wordt de prijs van uw behandeling besproken.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de afdeling waar u onder behandeling bent.                  

Zwolle

Dermatologisch centrum, afdeling Cosmetische dermatologie
088 624 55 06 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Prijslijst

Op de site van het Dermatologisch centrum vindt u een overzicht met prijzen van cosmetische behandelingen.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6366