Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op met de gipskamer. 

Wat doet een gipsverbandmeester?
De gipsverbandmeester, ook wel gipsmeester, is de paramedisch behandelaar in de gipskamer. De gipsverbandmeester is een zelfstandig werkende behandelaar die in opdracht van een algemeen chirurg of orthopedisch chirurg, gipsverbanden aanlegt. De gipsverbandmeester behandelt fracturen, weke delen letsels (wonden, diabetische voet), verdraaiingen, verstuikingen, spier- en/of peesletsels en aangeboren afwijkingen.  

Mag ik douchen met gips om?
Een gips- of kunststofverband mag niet nat worden. Er zijn speciale douchehoezen verkrijgbaar, die een veilige bescherming van het gips en de huid bieden tijdens het douchen.

Ik vermoed dat het gips te strak zit. Wat kan ik het beste doen?
Treedt één van de volgende verschijnselen op?

  • Sterk toenemende pijn, die bij houdingsverandering niet verdwijnt.
  • Sterke zwelling en/of blauwe of witte verkleuring van de tenen of vingers.
  • Doofheidsgevoel van de vingers of tenen.
  • Als er voorwerpen verloren raken tussen gips- of kunststofverband en lichaam.

Neemt u dan contact op met de gipskamer of spoedeisende hulp. De gipskamer is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur op nummer (038) 424 53 15 . Na 17.00 uur of in het weekend belt u met de afdeling Spoedeisende hulp: (038) 424 71 36.