Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van Gynaecologie.

Wat zijn de kosten van mijn gynaecologische behandeling?
Informatie over wachttijden en prijzen vindt u op de pagina Wachttijden en op de passantenprijslijst.

Ik wil graag een vrouwelijke arts, kan dat?
U kunt bij uw huisarts of ons secretariaat uw voorkeur voor een vrouwelijke arts aangeven. Meestal kunnen wij aan uw verzoek voldoen. Maar bij spoed kan het zijn, dat dat helaas niet mogelijk is.

Ik wil liever geen co-assistent bij mijn afspraak, kan dat?
Isala is een opleidingsziekenhuis; wij leiden co-assistenten op tot basisarts. Als u de aanwezigheid van een co-assistent bij uw afspraak of lichamelijk onderzoek vervelend vindt, geef het dan vooraf aan bij uw arts.

Ik ben ongesteld, moet ik mijn afspraak verzetten?
U kunt voor de meeste afspraken of echo onderzoeken uw afspraak gewoon door laten gaan, óók als u ongesteld bent. Er zijn een paar uitzonderingen. Neem contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak te verzetten als u komt voor een:

  • hysteroscopie onderzoek (kijkje in de baarmoeder)
  • uitstrijkje
  • colposcopie onderzoek (bij een afwijkend uitstrijkje)

Mijn jonge dochter heeft een afspraak bij de gynaecoloog. Wordt dan ook een inwendig onderzoek gedaan?
De gynaecoloog doet meestal geen inwendig onderzoek bij jonge meisjes of vrouwen die nog maagd zijn. De gynaecoloog maakt soms wel een echo via de buik. Laat uw dochter dan met een volle blaas naar haar afspraak komen. Heel soms wordt wel inwendig onderzoek gedaan, maar alleen in overleg met de betrokkenen en eventueel onder narcose. 

Ervaringen