Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling

Op de afdeling Infectieziekten worden patiënten behandeld met allerlei soorten ernstige infecties. Infecties worden veroorzaakt door micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Ze kunnen ontstaan als het micro-organisme erg sterk is. Sommige infecties zijn opgelopen in het buitenland of in de tropen. 

Sommige mensen hebben heel vaak last van infecties of krijgen zeer ernstige infecties. Zij hebben dan waarschijnlijk een stoornis in hun afweersysteem. Ook patiënten met een verwijderde milt of een milt die niet goed werkt, hebben een grotere kans op infecties.

Op de afdeling Infectieziekten werken drie internisten die gespecialiseerd zijn in het opsporen en behandelen van infecties en het opsporen van de oorzaak van koorts en afweerstoornissen. Deze internisten worden bijvoorbeeld ook betrokken bij patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis en hier last van hebben. Zij worden bij hun werk ondersteund door verpleegkundig specialisten en een verpleegkundig consulent.

Onder de afdeling Infectieziekten vallen ook het Hiv-behandelcentrum en het Hepatitis-behandelcentrum. Dit zijn beide officieel erkende behandelcentra in Nederland.

Ervaringen