Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Op de afdeling infectieziekten worden patiënten behandeld met allerlei soorten infecties, zoals gecompliceerde bacteriële infecties, ernstige virale infecties en infecties die in het buitenland of in de tropen zijn opgelopen.

Infecties worden veroorzaakt door micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Ze kunnen ontstaan als het afweersysteem tekortschiet of als het micro-organisme erg sterk is. Sommige mensen hebben heel vaak last van infecties of krijgen zeer ernstige infecties. Bij hen kan sprake zijn van een stoornis van het afweersysteem.

Er werken drie internisten op de afdeling Infectieziekten die gespecialiseerd zijn in het opsporen en behandelen van infecties en het achterhalen van de oorzaak van koorts en afweerstoornissen. Deze internisten worden vaak betrokken bij opgenomen patiënten met infecties om de juiste diagnose te stellen en advies te geven in de behandeling. Bij patiënten met een afweerstoornis of na miltverwijdering worden adviezen gegeven en behandelingen gestart om infecties te voorkomen.

Binnen de afdeling infectieziekten vallen het Hiv-behandelcentrum en het Hepatitis-behandelcentrum.