Contact

Hepatitis-behandelcentrum

  1. Hepatitis-behandelcentrum

Als u vermoedt dat u een hepatitis-virus bij u draagt of te horen heeft gekregen dat u hepatitis heeft, komt er heel wat op u af. Hepatitis kan veel invloed hebben op uw leven. Een goede en snelle behandeling en begeleiding is dus belangrijk. In Nederland is deze zorg georganiseerd in speciaal erkende behandelcentra.

Het Hepatitis-behandelcentrum van Isala is zo’n erkend behandelcentrum. De erkenning wordt gegeven door de Nederlandse Vereniging voor Maag-, Darm- en Leverartsen (NVMDL) en de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). In ons centrum werken de afdelingen Interne geneeskunde en Maag-, darm- en leverziekten dus nauw samen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Geen wachttijden

Het Hepatitis-behandelcentrum van Isala heeft geen wachttijden. U kunt dus snel bij ons terecht. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of de GGD IJsselland.

Privacy

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Daarom vinden afspraken plaats op de polikliniek Infectieziekten. De verpleegkundig specialisten van het Hepatitis-behandelcentrum zijn ook direct telefonisch bereikbaar. Meer informatie vindt u onder Contact en locaties.

Multidisciplinair behandelteam

Al onze patiënten worden begeleid door een speciaal multidisciplinair behandelteam. Dit behandelteam bestaat uit internist-infectiologen, maag-, darm- en leverartsen, pathologen, microbiologen en verpleegkundig specialisten. Deze artsen en verpleegkundigen zijn allemaal gespecialiseerd in de zorg van hepatitis. De leden uit dit team werken nauw met elkaar samen. Elke maand vindt er een bespreking plaats, waar de patiënten worden besproken. De internist-infectioloog en verpleegkundig specialist begeleiden u bij de behandeling met medicijnen. Als u blijvende ernstige leverschade heeft (cirrose), wordt u ook gezien door de maag-, darm- en leverarts.

U kunt met al uw vragen terecht bij de verpleegkundig specialisten. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt en hebben korte lijnen met de artsen. Hepatitis kan invloed hebben op allerlei zaken in uw leven. Daarom ondersteunt de verpleegkundig specialist u ook bij onderwerpen als werk, relaties en seksualiteit. U kunt dus ook samen met uw partner of familie een afspraak maken met de verpleegkundig specialist.

Persoonlijk contact

Tijdens uw afspraak met de arts of de verpleegkundig specialist is er voldoende tijd. U kunt dus al uw vragen stellen. Het opbouwen van een persoonlijk contact met u vinden wij erg belangrijk. Wij willen u zo goed mogelijk begeleiden en behandelen in een vertrouwde omgeving.

Kwaliteit van zorg

Het Hepatitis-behandelcentrum van Isala maakt gebruik van de Nederlandse en internationale richtlijnen voor de behandeling van hepatitis. Regelmatig bezoeken onze internist-infectiologen, maag-, darm- en leverartsen en verpleegkundig specialisten landelijke en internationale congressen, nascholingen en cursussen. Zo blijven zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen voor het behandelen van hepatitis.
Ook werken onze artsen en verpleegkundig specialisten regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier kunnen wij de zorg voor onze patiënten blijven verbeteren en de kwaliteit zo goed mogelijk houden.

Niet tevreden of tips?

We vinden het erg belangrijk dat u zich goed en veilig voelt bij ons. Wij zullen er alles aan doen om daar voor te zorgen. Als u toch ontevreden bent of tips voor ons heeft, dan horen wij dat graag. Dat helpt ons om de zorg beter te maken.

Wat moet u doen als u misschien een hepatitis-infectie heeft opgelopen?

Neem contact op met uw huisarts. Deze kan met bloedonderzoek bepalen of u daadwerkelijk een hepatitis-infectie heeft. Als dat nodig is, verwijst de huisarts u door naar Isala Hepatitis-behandelcentrum.

 

 

Ervaringen