Contact

Hiv-behandelcentrum

  1. Hiv-behandelcentrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Het Hiv-behandelcentrum van Isala is een van de 26 door de overheid erkende Hiv-behandelcentra in Nederland. Momenteel zijn ruim vijfhonderd patiënten met een hiv-infectie bij ons ingeschreven en dit aantal groeit elk jaar.

Ons Hiv-behandelcentrum kent geen wachttijden. Wij hechten in onze zorg veel waarde aan uw privacy en aan persoonlijk contact.

Medische en verpleegkundige zorg

Ons behandelteam bestaat uit drie internist-infectiologen (dit is een specialist in infectieziekten, waaronder hiv), twee verpleegkundig specialisten en een verpleegkundig conculent hiv. Zij zijn gespecialiseerd in de medische en verpleegkundige zorg voor patiënten met een hiv-infectie. Zij werken bij uw behandelplan nauw met elkaar samen. Twee keer per maand vindt er een hiv-bespreking plaats waarbij ook een apotheker en microbioloog of moleculair bioloog aanwezig zijn.

PrEP
Als u gebruik wilt maken van Pre Expositie Profylaxe (PrEP) ter voorkoming van een hiv-infectie, kunt u terecht bij GGD IJsselland of uw huisarts. Zij verwijzen u eventueel door naar het HIV-behandelcentrum. 

Privacy

Ons HIV-behandelcentrum kent geen vaste bezoektijden of specifieke hiv-polikliniekspreekuren. Wij maken voor u een afspraak op de polikliniek Interne geneeskunde, zodat u in alle privacy, voor een hiv-infectie behandeld kunt worden.

Persoonlijk contact

Tijdens uw afspraak met de arts of de verpleegkundig specialist of - consulent, is er voldoende tijd en gelegenheid voor het stellen van al uw vragen. Het opbouwen van een persoonlijk contact met u vinden wij van groot belang. Wij streven ernaar u zo optimaal mogelijk te begeleiden en te behandelen in een veilige omgeving. U kunt het Hiv-behandelcentrum ook rechtstreeks telefonisch bereiken.

Kwaliteit van zorg

Wij maken bij uw behandeling gebruik van de Nederlandse en internationale richtlijnen voor de behandeling van hiv. Regelmatig bezoeken onze internist-infectiologen en verpleegkundig specialisten landelijke en internationale congressen, nascholingen en cursussen om volledig op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen bij de hiv-behandeling. Daarnaast werken onze artsen en verpleegkundig specialisten regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek, om de kwaliteit van de behandelingsmogelijkheden voor hiv-patiënten zo optimaal mogelijk te houden.

Niet tevreden?

We vinden het van groot belang dat u zich goed en veilig voelt bij onze zorg. Wij zullen er alles aan doen om dat te bereiken. Mocht u onverhoopt toch niet tevreden zijn of suggesties hebben voor verbetering van ons HIV-behandelcentrum, dan horen wij dat graag.