Contact

Infectieziekten

  1. Infectieziekten

Op de afdeling Infectieziekten worden patiënten behandeld met allerlei soorten ernstige infecties.  Een infectie is een ontsteking ergens in het lichaam. Infecties worden veroorzaakt door micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Ze kunnen ontstaan als het afweersysteem niet goed werkt of als het micro-organisme erg sterk is. Sommige infecties worden opgelopen in het buitenland of in de tropen. Lees meer over de afdeling.​

contact

Neem contact op met de afdeling Infectieziekten

Voor een afspraak op de afdeling Infectieziekten heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, medisch specialist of de GGD.

Contact en locaties

Fibroscan van de lever

Een fibroscan wordt uitgevoerd om de hoeveelheid littekenweefsel (fibrose) in de lever te meten. Deze scan wordt met name uitgevoerd bij chronische hepatitis B en C, maar kan ook bij andere chronische leverziektes worden gebruikt. Als bekend is hoeveel fibrose er in uw lever zit, kan uw arts beter bepalen welke behandeling voor u geschikt is.

Lees verder

Hiv-behandelcentrum

Het Hiv-behandelcentrum van Isala is een van de 26 door de overheid erkende Hiv-behandelcentra in Nederland. Momenteel zijn ruim vierhonderd patiënten met een hiv-infectie bij ons ingeschreven en dit aantal groeit elk jaar. Ons Hiv-behandelcentrum kent geen wachttijden. Wij hechten in onze zorg veel waarde aan uw privacy en aan persoonlijk contact.

HIV-behandelcentrum

Ervaringen

Onze keurmerken