Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling

Bij de polikliniek Revalidatiegeneeskunde van Isala kunt u terecht voor herstel na ziekte, een ongeluk of als u klachten heeft door een ziekte. Denk bijvoorbeeld aan een beroerte (CVA), dwarslaesies en multiple sclerose (MS). Of pijnklachten bij bewegen, zoals bij reuma. Wij helpen u herstellen en leren omgaan met de beperkingen in uw dagelijks leven.

Revalidatieartsen werken samen met zorgverleners van verschillende specialismen. De teams waar in zij samen komen, noemen wij multidisciplinaire teams. Lees meer over onze aandachtsgebieden.

Onderzoek

Tijdens het eerste gesprek brengt de revalidatiearts uw problemen in kaart en doet hij onderzoek naar hoe uw lichaam werkt. Na het stellen van de revalidatiediagnose bespreekt de arts met u welke oplossing het beste is en wat u kunt verwachten met betrekking tot uw functioneren. Om een goed beeld te krijgen, kan de revalidatiearts hulponderzoeken aanvragen, zoals een röntgenfoto, echo en een CT-scan. De arts kan u ook verwijzen naar een andere specialist in het ziekenhuis of naar een revalidatiecentrum.

Behandeling

De revalidatiearts kan verschillende behandel- en begeleidingsmethoden inzetten:

  • Lichaamsgebonden hulpmiddelen (bijvoorbeeld prothesen)
  • Zenuwblokkades
  • Verwijzing voor paramedische behandelingen
  • Voorschrijven van medicatie

Tijdens de behandeling heeft u van tijd tot tijd een controlegesprek met uw revalidatiearts.

Vergoeding

Niet alle behandelingen worden zomaar vergoed door uw zorgverzekeraar. Om erachter te komen of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekering, kunt u uw polis raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Ervaringen