Contact

Mitralisklep operatie

  1. Mitralisklep operatie

Vervangen of repareren van mitralisklep

Hartkleppen kunnen gaan vernauwen of lekken, waardoor ze minder goed sluiten. Hierdoor pompt het hart te weinig bloed door het lichaam. Dit kan leiden tot hartfalen.

De hartklep tussen de linkerkamer en linkerboezem noemen we de mitralisklep. Als deze klep ziek is, kan deze behandeld worden in Isala Hartcentrum via een openhartoperatie, robotchirurgie of door het plaatsen van een MitraClip. Als door uw lichamelijke of medische conditie een openhartoperatie of robotchirurgie te zwaar is, is het mogelijk om een MitraClip te laten plaatsen.

MitraClip

Via een katheter in de lies wordt een speciale clip (klemmetje) op de mitralisklep gezet. Deze clip noemen we MitraClip. Deze clip houdt de lekkende klepdelen bij elkaar. Daardoor is er geen of slechts een klein beetje lekkage in plaats van ernstige lekkage. Na het plaatsen van de clip is de lekkage niet helemaal verholpen, maar de klachten nemen wel af.

Specialisme en centra

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!