Contact

Hartklepoperatie

  1. Hartklepoperatie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Reparatie of vervanging

Bij een hartklepaandoening is een hartklep vernauwd of lekt de klep. Daardoor stroomt er minder bloed door de hartklep, of stroomt een deel van het bloed weer terug het hart in. Het hart moet dan harder werken om voldoende bloed rond te pompen.

Als u in Isala Hartcentrum een hartklepoperatie ondergaat, zijn er verschillende manieren waarop het hartchirurgisch team de niet goed werkende hartklep repareert of vervangt:

  • via een openhartoperatie of met de Da Vinci-robot;
  • via de liesslagader (TAVI);
  • via het plaatsen van een MitraClip.

Bij de uitvoering van een TAVI of het plaatsen van een MitraClip voeren een hartchirurg en een cardioloog de operatie samen uit.

Zo min mogelijk belasting voor u

Het Isala Hartcentrum is het eerste hartcentrum in Nederland waar een lekkende mitralisklep met behulp van de Da Vinci-operatierobot vervangen kan worden. Hierdoor heeft ons hartchirurgisch team slechts vijf kleine sneetjes nodig om de mitralisklep te vervangen, terwijl in andere ziekenhuizen de gehele borstkas wordt geopend. Onze patiënten herstellen door deze minder belastende manier van opereren sneller en hebben minder kans op complicaties.

Het Isala Hartcentrum behoort ook tot de hartcentra van Nederland met een vergunning voor het plaatsen van een nieuwe klep via de liesslagader (TAVI). Door deze manier van opereren, kunnen we u toch helpen als u de belasting van een ingrijpende operatie niet aankunt. Dit is een uitkomst voor patiënten op hoge leeftijd of met een slechte longfunctie.

 

Specialisme en centra

Gerelateerde behandelingen