Contact

Trombose

  1. Trombose

Bloedstolsel

Van trombose is sprake als bloed op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats stolt. Normaal gesproken stolt uw bloed als u een wond(je) heeft. Zo zorgt uw lichaam ervoor dat het niet te veel bloed verliest. Bij trombose stolt het bloed ook als er geen verwonding is. Er ontstaat dan een bloedstolsel in een bloedvat. Dit bloedstolsel heet trombose. Een bloedstolsel kan gevaar opleveren, omdat het een bloedvat (deels) kan afsluiten. Of het kan verderop in de bloedsomloop een (slag)ader afsluiten.

Trombose wordt behandeld met medicijnen die zorgen dat het bloed minder kans krijgt om te stollen. De dosis medicijnen die iemand nodig heeft, kan van tijd tot tijd verschillen. De dosis medicijnen wordt bepaald aan de hand van de bloedwaarden van een patiënt.

Trombosezorgportaal

De Trombosedienst van Isala draagt zorg voor patiënten met trombose. Het regelmatig controleren van het bloed en het vaststellen van de dosis medicijnen behoort tot onze taken. Wij maken het onze patiënten graag zo makkelijk mogelijk. Er zijn verschillende Isala locaties waar de trombosezorgconsulent spreekuur draait, zoals Isala Heerde, Isala Kampen, Isala Meppel, Isala Steenwijk, Isala Zwolle (Harthuis) Isala Heino.

Ook kunnen wij patiënten leren om zelf bloed te prikken en hun bloedwaarden te bepalen. Patiënten maken dan gebruik van het Trombosezorgportaal en staan zo rechtstreeks in contact met de specialisten van de Trombosedienst. Handig én veilig!

Specialisme en centra