Contact
  1. 8259-Adjuvante chemo(immuno)-therapie borstkanker

Bijlage van het PID Borstkanker

Een van de behandelmogelijkheden bij borstkanker is adjuvante chemo(immuno)-therapie. Hier leest u meer over deze behandeling.

Adjuvante therapie is een moeilijk woord voor aanvullende therapie. Het is een behandeling met chemo- en/of immunotherapie die gegeven wordt, nadat de tumor is verwijderd. Deze behandeling is dus aanvullend op een operatie en/of bestraling.

Doel van de behandeling

U krijgt adjuvante chemotherapie (immuno) therapie als er misschien heel kleine, onzichtbare uitzaaiingen (micrometastasen) zijn. Het doel van adjuvante chemotherapie is dan ook om deze micro-uitzaaiingen te vernietigen. Zo voorkomen we dat ze uitgroeien tot echte tumoren. Dit verkleint de kans dat de ziekte terugkomt.

Uw internist-oncoloog vertelt u welke chemo(immuno)therapie u krijgt. De internist-oncoloog en de regieverpleegkundige geven u uitgebreide informatie over het type chemo (immuno) therapie. Ook bespreken zij met u wat voor u belangrijke aandachtspunten zijn.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent. U vindt de contactgegevens in hoofdstuk 1 van het PID Borstkanker.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8259 / P