Contact

Over het Heupcentrum

  1. Over het Heupcentrum

Pijn hebben bij het opstaan. Toch maar de lift pakken omdat traplopen moeizaam gaat. In bed wakker liggen omdat u last heeft van die pijnlijke heup. Onze artsen horen dit soort verhalen dagelijks en helpen mensen om met of zonder een kunstheup weer pijnvrij te bewegen. Of zoals één van onze heupchirurgen zegt: ‘Wij redden geen levens, maar wel de kwaliteit van levens’.

Snel aan de beurt én op de been

Onnodig lang met pijn moeten rondlopen, kan uw plezier in het leven behoorlijk verminderen. Wellicht slaapt u minder goed door de pijn in uw heup. Of vermijdt u fietsen, wandelen of op stap gaan. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk geholpen te worden. Daarom beloven wij onze patiënten dat de operatie binnen zes weken na het eerste polibezoek plaatsvindt*.

Ook helpen wij u om na de operatie zo vlot mogelijk te herstellen. Al op de dag van de operatie komt de fysiotherapeut bij u langs om samen in beweging te komen. Gaat u de dag erna naar huis, dan krijgt u een brief mee voor de fysiotherapeut in uw buurt.

De zes weken na de operatie werkt u, onder begeleiding van uw fysiotherapeut, aan uw herstel. Als Heupcentrum werken wij nauw samen met OrthoXpert. Dit zijn pluspraktijken fysiotherapie in Zwolle, Meppel en omstreken. Deze praktijken hebben ruime ervaring in het aanbieden van behandelplannen, passend bij uw zorgvraag en uw mogelijkheden. Na vijf tot zes weken kunnen de meeste patiënten hun dagelijkse dingen al weer heel aardig oppakken.

*Heeft u naast heupproblemen ook andere gezondheidsproblemen (bijvoorbeeld hoge bloeddruk, overgewicht of diabetes)? Dan gaan wij samen met u kijken welke behandeling voor u mogelijk is. De operatie vindt veelal plaats in Isala Zwolle. De wachttijd voor de operatie zal hierdoor langer dan zes weken zijn.  

Wij volgen uw herstel

Natuurlijk houden wij u ook tijdens uw herstel goed in de gaten. Via de Heupprothese app en via telefonisch contact. Zo’n twee weken na de operatie belt uw verpleegkundig consulent u om te horen hoe het gaat. Na zes weken krijgt u een telefoontje van de physician assistant (PA) en na drie maanden belt de chirurg die u geopereerd heeft u voor controle.

U weer pijnvrij laten bewegen zonder beperkingen, dat is ons doel.

Twee vrouwen wandelen samen Weer genieten van bewegen.

Ervaringen