
Meestgestelde vragen
- Isala
- Specialismen en centra
- Maag-, darm en leverziekten
- Meestgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Maag-, darm- en leverziekten.
Neem telefonisch contact op met de polikliniek op telefoonnummer 088 624 62 23 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). Onze medewerkers verzetten dan uw afspraak.
Bent u onder behandeling van een MDL-arts, bijvoorbeeld voor IBD of een aandoening aan uw lever, en worden uw klachten erger? En heeft u snel advies nodig over uw medische situatie? Bel dan met de polikliniek op telefoonnummer (038) 424 62 23 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). In de avond, nacht en weekenden belt u de huisartsenpost.
Wilt u voordat u ons belt alvast de volgende vragen beantwoorden? Dan kunnen we u sneller helpen.
- Welke medicijnen gebruikt u nu en hoe neemt u deze in?
- Hoe vaak gaat u naar de wc voor ontlasting?
- Is er sprake van bloed of slijm bij de ontlasting?
- Heeft u koorts? Zo ja, hoe hoog?
- Moet u overgeven?
- Voelt u zich erg ziek of verzwakt?
- Sinds wanneer heeft u de (nieuwe) klachten
- Wanneer u de ziekte van Crohn heeft: heeft u een fistel of abces? Heeft u klachten daarvan? Wat zijn deze klachten?
Bent u onder behandeling bij een MDL-arts en wilt u een herhaalrecept aanvragen? Dit kunt u doen via Mijnisala.nl > aanvraag herhaalrecept. Binnen een tot twee werkdagen wordt uw aanvraag verwerkt en kunt u de medicijnen ophalen bij uw eigen apotheek.
Neem telefonisch contact op met de polikliniek op telefoonnummer 088 624 62 23 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). Onze medewerkers verzetten dan uw afspraak.
Als de voorbereiding voor uw darm- of maagonderzoek niet lukt, kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Endoscopie op telefoonnummer 088 624 33 20 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 10.30 uur). Zij bespreken met u hoe u zich kunt voorbereiden en of een onderzoek mogelijk is. Lees ook altijd goed de informatie in de patiëntenfolder door.
Nee, dit is niet toegestaan vanwege veiligheid. Wij willen ons tijdens het onderzoek volledig concentreren op de patiënt en het onderzoek.
Bepaalde onderzoeken vinden plaats onder lichte sedatie. Door de sedatie wordt u slaperig. Zo is het onderzoek minder belastend voor u.
- U kunt na het onderzoek gelijk naar huis wanneer u geen sedatie heeft gehad.
- Heeft u een sedatie gehad, dan wordt u kort opgenomen op de dagverpleging. Hier kunt u uitslapen totdat het slaapmiddel volledig is uitgewerkt en u zich weer goed voelt. U mag daarna alleen onder begeleiding naar huis. Lees meer over sedatie.