Contact
Kopbeeld

Ondersteuningsconsulent

  1. Ondersteuningsconsulent

Een ondersteuningsconsulent bespreekt met u wat het voor u betekent om te leven met kanker. Samen kijkt u welke problemen u tegen komt, hoe u daar mee om kunt gaan en welke informatie en ondersteuning voor u beschikbaar is als u daar behoefte aan heeft.

De ondersteuningsconsulent is een oncologieverpleegkundige die deze gesprekken met u voert. Tijdens het consult kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen; emoties, vermoeidheid, relaties, intimiteit en seksualiteit, werk, gezin, dagelijkse bezigheden en de gevolgen/bijwerkingen die u ondervindt. De ondersteuningsconsulent verwijst u eventueel door naar een geschikte aanbieder voor ondersteunende zorg. U bepaalt zelf welke ondersteuning het beste bij u past.

Isala Oncologisch centrum en Nazorgcentrum IntermeZZo werken op het gebied van niet-medische ondersteuning van patiënten met kanker en hun naasten samen met stichting OOK en Care for cancer. Vanuit deze samenwerking bieden wij patiënten een ondersteuningsconsulent; begeleiding van een gespecialiseerd verpleegkundige naar zelfmanagement of ondersteuningsaanbod. Met het concept van de ondersteuningsconsulent kan Isala Oncologisch centrum op een vernieuwende manier en als één van de koplopers in Nederland de huidige ondersteuning van kankerpatiënten verder optimaliseren. Begeleiding van de ondersteuningsconsulent is gestart met een pilot en wordt uitgerold over alle zorgpaden.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.