Contact

Soorten kanker

  1. Soorten kanker

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Jaarlijks krijgen 109.663 mensen de diagnose van hun behandelend arts*. Huidkanker, borstkanker, darmkanker en bijvoorbeeld longkanker komen veel voor. Bijna 25% van de mensen heeft een zeldzame vorm van kanker.

Bijna alle vormen van kanker kunnen bij Isala Oncologisch centrum behandeld worden. Vaak werken we hiervoor samen met andere academische ziekenhuizen. Isala Oncologisch centrum is een samenwerkingsverband van specialisten, poliklinieken en verschillende afdelingen in het ziekenhuis.

*Cijfers IKNL februari 2018

Gynaecologische oncologie

De gynaecologische oncologie betreft kwaadaardige ziekten van de vrouwelijke geslachtsorganen. Lees verder op de website van Gynaecologische oncologie.

dochter en moeder in hangmat

Hematologie

De afdeling Hematologie houdt zich vooral bezighoudt met ziekten van het bloed, de lymfeklieren en het beenmerg. Maar ook met stolling, ontstolling van het bloed en stamceltransplantaties met eigen stamcellen. Lees meer over de afdeling Hematologie.

Patiënt in bed bij Hematologie

Longoncologie

Wanneer het vermoeden bestaat dat u longkanker heeft, is het prettig zo snel mogelijk te weten waar u aan toe bent. Ons doel is een spoedige geruststelling voor wie dit mogelijk is en zorgvuldig onderzoek en een vlotte start van de behandeling voor wie dit noodzakelijk is. In Isala zijn alle vormen van de behandeling van longkanker mogelijk. Samen beslissen we wat het beste bij u past. Lees verder op de website van Longoncologie.

Maag-, darm- en leveroncologie

De afdeling Maag-, darm- en leveroncologie is gericht op onderzoek naar en behandeling van maag-, darm-, lever- en alvleesklierkanker. Lees verder op de website van Maag-, darm- en leveroncologie.

Specialisten MDL-oncologie

Melanoomcentrum

In het Isala Melanoomcentrum werken dermatologen, chirurgen en internist-oncologen samen om voor elke patiënt met uitgezaaid (gemetastaseerd) melanoom een op maat gemaakt behandelplan te maken. Lees verder op ons specialismepagina van de Mammapolikliniek

Verpleegkundige onderzoekt verdachte plek

Mammapolikliniek

De Mammapolikliniek heeft zich onder meer gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van borstkanker en het voorstadium van borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Lees meer over de Mammapolikliniek.

Specialisten Mammapolikliniek

Neurologische oncologie

De neuro-oncologische zorg is gericht op onderzoek naar én behandeling van hersentumoren. Lees meer over de afdeling Neurologische oncologie.

Handen op elkaar

Urologische oncologie

De urologische oncologie betreft het opsporen en behandelen van kwaadaardige afwijkingen in de urinewegen van mannen en vrouwen en de geslachtsorganen van mannen. Lees verder op de website van Urologische oncologie.

Foto urologen Arnolds en Te Slaa

Ervaringen