Contact
Kopbeeld

Hematologie

  1. Hematologie

De polikliniek Hematologie is gericht op onderzoek naar en behandeling van ziekten van het bloed, de lymfeklieren en het beenmerg. Ook stolling en ontstolling van het bloed vallen onder hematologie. Lees meer over de afdeling.

contact
Neem contact op met Hematologie

Voor een afspraak op de polikliniek Hematologie is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Contact en locaties

Stamceltransplantaties

Isala heeft een samenwerkingsverband met het VU medisch centrum voor allogene stamceltransplantaties. Een allogene stamceltransplantatie is een transplantatie met stamcellen van een donor. Dit kan een broer of zus zijn of een niet verwante vrijwillige donor via de donorbank.

Lees verder
Stamceltransplantatie

Vast aanspreekpunt

Binnen Isala Oncologisch centrum werken regieverpleegkundigen. Dit zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met kanker. Op de polikliniek houden zij spreekuur en zijn zij het eerste aanspreekpunt voor patiënten en/of hun naasten met vragen rondom kanker.

Lees verder
A. Manenschijn

Meer informatie

Folders
‘Het begon met moeheid, buikpijn en veel zweten’

In 2004 lag mevrouw Bakker op de afdeling Hematologie met acute leukemie. Nog elk jaar komt ze op controle bij Isala Oncologisch centrum, gewapend met een zak drop voor de medewerkers als bedankje voor de goede zorg. Samen met verpleegkundige Annelies Bloemert blikt mevrouw Bakker terug. Wat is er sindsdien veranderd?

Lees meer
'Ik ga gewoon oud worden'

Stef Groen (46) heeft alles wat hij zich kan wensen. Hij is eigenaar van een succesvol tulpenbollenbedrijf in het prachtige Nieuw-Zeeland en leeft daar samen met Babs, de liefde van zijn leven, die ook nog eens in verwachting is van hun eerste kindje. De diagnose lymfeklierkanker komt als donderslag bij heldere hemel.

Lees meer
Stef Groen en zijn familie

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.