Contact

Hematologie

contact

Neem contact op met Hematologie

Voor een afspraak op de polikliniek Hematologie is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Contact en locaties

Stamceltransplantaties

Wij vieren dit jaar een bijzonder jubileum, want 25 jaar geleden vond de eerste stamceltransplantatie met eigen stamcellen plaats in Isala. Internist-oncologen Juleon Coenen en Rien van Marwijk Kooy stonden beide aan de wieg van deze behandeling. ‘Een verschil met nu en vroeger is dat wij de stamcellen nu niet meer uit het beenmerg van de patiënt halen, maar uit het bloed. En die stamcellen doen het beter bij de patiënt. Wij zien al na 10 á 14 dagen herstel.’ Lees het interview met beide artsen over vroeger en nu.

Lees verder

‘Ik moest mij binnen een uur melden in het ziekenhuis’

Ze stond op het punt om met haar man op vakantie te gaan naar New York toen ze voor de zekerheid toch langs de huisarts ging. Janneke Hoekerd-Hop (28) voelde zich de laatste tijd zo moe en had allerlei vage klachten die niet overgingen. Na de uitslag van haar bloedonderzoek moest ze met spoed naar Isala. Enkele onderzoeken later hoorde Janneke haar diagnose; acute lymfatische leukemie (ALL).

Lees verder

Meer informatie

Folders

Ervaringen

‘Ik moest mij binnen een uur melden in het ziekenhuis’

Ze stond op het punt om met haar man op vakantie te gaan naar New York toen ze voor de zekerheid toch langs de huisarts ging. Janneke Hoekerd-hop (28) voelde zich de laatste tijd zo moe en had allerlei vage klachten die niet overgingen. Na de uitslag van haar bloedonderzoek moest ze met spoed naar Isala. Enkele onderzoeken later hoorde Janneke haar diagnose; acute lymfatische leukemie (ALL)*.

Lees meer
Janneke Hoekerd-Hop en haar dochter Anne

‘Het begon met moeheid, buikpijn en veel zweten’

In 2004 lag mevrouw Bakker op de afdeling Hematologie met acute leukemie. Nog elk jaar komt ze op controle bij Isala Oncologisch centrum, gewapend met een zak drop voor de medewerkers als bedankje voor de goede zorg. Samen met verpleegkundige Annelies Bloemert blikt mevrouw Bakker terug. Wat is er sindsdien veranderd?

Lees meer

'Ik ga gewoon oud worden'

Stef Groen (46) heeft alles wat hij zich kan wensen. Hij is eigenaar van een succesvol tulpenbollenbedrijf in het prachtige Nieuw-Zeeland en leeft daar samen met Babs, de liefde van zijn leven, die ook nog eens in verwachting is van hun eerste kindje. De diagnose lymfeklierkanker komt als donderslag bij heldere hemel.

Lees meer
Stef Groen en zijn familie