Contact
  1. 7346-Opname Oncologie (PID): H8 Nazorgcentrum IntermeZZo

Patiënten Informatie Dossier

​Als u de diagnose kanker krijgt, staat uw leven op de kop. Niets is meer vanzelfsprekend. U maakt zowel lichamelijk als emotioneel een zware tijd door. In deze periode kunt u terecht bij IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten.

U kunt bij IntermeZZo terecht voor een luisterend oor en een kop koffie voor- of na de behandelingen. Ook organiseert IntermeZZo creatieve bijeenkomsten, begeleidingsgesprekken en lezingen over sociale en maatschappelijke gevolgen van kanker. U kunt altijd binnenlopen in het nazorgcentrum, ook als uw behandeling/conditie het toelaat tijdens uw opname op onze afdeling. Ook voor uw naasten staat de deur open!

Op de gang van onze afdeling hangt een activiteitenkalender van IntermeZZo waarop u kunt zien wat er allemaal georganiseerd wordt. 

Kanker in het gezin

Als u te horen krijgt dat u kanker heeft, is dat in eerste instantie erg ingrijpend voor uzelf. Maar het is ook ingrijpend voor de andere leden in uw gezin. Hoe praat je met elkaar over wat er aan de hand is? Hoe vertelt u het bijvoorbeeld aan uw kinderen?
De mogelijkheden voor begeleiding hierbij, hebben wij voor u op een rij gezet in de folder Omgaan met kanker in het gezin. In de folder staat ook een lijst met websites en boeken, zowel voor volwassenen als voor kinderen. En natuurlijk kunt u met uw vragen terecht bij uw arts of regieverpleegkundige. U vindt de folder op de website van Isala.

In Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle kunt u als ouder ook terecht voor begeleiding of informatie. Voor kinderen is er een apart kinderprogramma: KindermeZZo. Meer informatie vindt u ook op de websites www.intermezzo-zwolle.nl en www.kindermezzo.nl.

Jongeren en kanker

Als je jong bent en te horen krijgt dat je kanker hebt, heb je andere vragen dan ouderen. Bijvoorbeeld over verzekeringen, hypotheken, werk, opleiding, seksualiteit en relaties. Je hebt andere zorg en ondersteuning nodig, die past bij de fase in jouw leven. Isala Oncologisch centrum geeft speciale begeleiding aan jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar. Dit doet Isala samen met het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk en patiëntenvereniging Jongeren en Kanker. We noemen dit AYA-zorg.

Jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) kunnen ook aansluiten bij een AYA-community of een AYA-lounge. Meer informatie over de mogelijkheden staat in de folder Jong en kanker op de website van Isala. Ook vind je meer informatie op de websites www.ayazorgnetwerk.nl en www.jongerenenkanker.nl.

Contact

Ondersteuningsconsulent

Uit onderzoek blijkt dat mensen die leven met of na kanker vaak ingrijpende, soms blijvende gevolgen van hun ziekte en behandeling ervaren. Om die groep mensen en hun naasten te helpen, biedt Isala Oncologisch centrum de ondersteuningsconsulent. Een ondersteuningsconsulent is een ervaren oncologieverpleegkundige die in Nazorgcentrum IntermeZZo met de patiënt en zijn naaste(n) bespreekt wat het betekent om te leven met kanker.
In het gesprek gaat het over alle niet-medische zaken; de gevolgen van de ziekte en de behandeling voor het dagelijks leven. Denk aan vermoeidheid, emoties, relaties, seksualiteit en werk. U leest meer informatie in de folder ‘Uw afspraak bij de ondersteuningsconsulent’ of informeer bij uw regieverpleegkundige.

IntermeZZo

IntermeZZo is te vinden aan de overkant van Isala Zwolle. Wij bevelen IntermeZZo van harte bij u aan.

Dokter van Thienenweg 1A
8025 AL Zwolle
IntermeZZo is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
(06) 537 671 45
www.intermezzo-zwolle.nl

info@intermezzo-zwolle.nl

Laatst gewijzigd 11 januari 2022 / 7346 / P