Contact
  1. 7341-Opname Oncologie (PID): H3 Bezoek en contact met uw naasten

Patiënten Informatie Dossier

​Bezoek is leuk, maar ook vermoeiend. Vooral als u ernstig ziek bent of een ingrijpend onderzoek of ingreep achter de rug heeft. Daarom zetten we in dit hoofdstuk een aantal punten op een rijtje. Wilt u hier – voor uw eigen bestwil en uw medepatiënten – rekening mee houden?

Bezoektijden en bezoek

Kijk voor informatie over bezoektijden en aantal bezoekers op www.isala.nl/bezoektijden.

Rooming-in

In sommige gevallen is het fijn als uw naasten vaker aanwezig zijn. Bijvoorbeeld als u onrustig, angstig of verward bent of als uw medische situatie verslechterd. Dit wordt ook wel rooming-in genoemd. Door de aanwezigheid van een vertrouwd persoon kunnen angst en onrust verminderen of beter verdragen worden. Daarnaast kan het prettig zijn om bij een verslechterde situatie uw naaste in uw buurt te hebben. Mochten deze situaties zich voordoen, dan bespreekt een verpleegkundige de mogelijkheden met u en uw naasten.
Het is in sommige situaties mogelijk dat uw naaste bij u op de kamer overnacht. Er kan een extra bed op de kamer geplaatst worden. Daarnaast kan uw naaste gebruik maken van de wasgelegenheid op de kamer. Handdoeken kunnen gebruikt worden van het ziekenhuis. Wij gaan ervan uit dat uw naaste eigen toiletartikelen en nachtkleding meeneemt. In bovenstaande situaties bieden wij ook ruimere bezoektijden aan. Wij adviseren wel het bezoek te beperken tot maximaal twee personen.

Gedurende de periode van rooming-in krijgt uw naaste maaltijden aangeboden van het ziekenhuis. Thee en koffie kan uit de automaat gehaald worden die aanwezig is op de afdeling. Andere dranken en versnaperingen worden tijdens de vaste ronden aangeboden. Rooming-in vergt veel meer van uw naaste dan een gewoon bezoek. Daarom is het belangrijk om dagelijks te bekijken of rooming-in het gewenste effect heeft op u en uw naaste, hoe het voor u en uw naaste is en wat uw verwachtingen zijn. Met de verpleegkundige die u verpleegt, kunnen u of uw naaste dit dagelijks overleggen.

Meer informatie

Voor meer informatie over onrust en verwardheid, kunt u de folder Acuut optredende verwardheid of delier doorlezen. Mocht u deze (nog) niet ontvangen hebben, dan is deze te vinden op de website van Isala of te verkrijgen via de afdelingsverpleegkundige. 

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7341 / P