Contact

Psychische begeleiding

  1. Psychische begeleiding

Emotionele kwetsbaarheid

U komt in het ziekenhuis omdat u lichamelijke klachten heeft. Die klachten kunnen heel belastend zijn, voor u en voor de mensen om u heen. Omdat er van alles gebeurt met uw lijf. Maar ook omdat u het moeilijk vindt om hiermee om te gaan. Er komt bij een behandeling in het ziekenhuis of na een ziekte ook emotioneel veel op u af. U kunt te maken krijgen met angstige, sombere of verdrietige gevoelens. Of het lastig vinden uw leven weer op te pakken nadat u weer beter bent of wanneer blijkt dat een ziekte chronisch is. Deze emotionele kwetsbaarheid kan iedereen overkomen. U hoeft zich hiervoor niet te schamen.

Grip op uw klachten

Specialisten van de afdeling Medische psychologie kunnen u helpen de gebeurtenissen te verwerken. Iedere patiënt van Isala is welkom bij medische psychologie. Zowel kinderen als volwassenen. Samen met u onderzoeken wij uw klachten. Bijvoorbeeld met psychologisch onderzoek. Welke begeleiding, behandeling of therapie u krijgt, hangt af van uw situatie. Onze specialisten helpen u om weer meer grip op uw klachten en uw leven te ervaren. We werken hierin nauw samen met uw behandelend arts.

Wilt u meer weten over wat de afdeling Medische psychologie doet? Of ervaringen van andere patiënten horen? Bekijk dan het filmpje.