Contact

Psychische begeleiding

  1. Psychische begeleiding

Emotionele kwetsbaarheid

U komt in het ziekenhuis omdat u lichamelijke klachten heeft. Die klachten kunnen heel belastend zijn, voor u en voor de mensen om u heen. Omdat er van alles gebeurt met uw lijf. Maar ook omdat u het moeilijk vindt om hiermee om te gaan. Er komt bij een behandeling in het ziekenhuis of na een ziekte ook emotioneel veel op u af. U kunt te maken krijgen met angstige, sombere of verdrietige gevoelens. Of het lastig vinden uw leven weer op te pakken nadat u weer beter bent of wanneer blijkt dat een ziekte chronisch is. Deze emotionele kwetsbaarheid kan iedereen overkomen. U hoeft zich hiervoor niet te schamen.

Grip op uw klachten

Specialisten van de afdeling Medische psychologie kunnen u helpen de gebeurtenissen te verwerken. Iedere patiënt van Isala is welkom bij medische psychologie. Zowel kinderen als volwassenen. Samen met u onderzoeken wij uw klachten. Bijvoorbeeld met psychologisch onderzoek. Welke begeleiding, behandeling of therapie u krijgt, hangt af van uw situatie. Onze specialisten helpen u om weer meer grip op uw klachten en uw leven te ervaren. We werken hierin nauw samen met uw behandelend arts.

Wilt u meer weten over wat de afdeling Medische psychologie doet? Of ervaringen van andere patiënten horen? Bekijk dan het filmpje.

Specialisme en centra

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.