Contact
  1. 7551-Ondersteuningsconsulent

Ondersteunende zorg voor mensen met kanker

Kanker heeft vaak ingrijpende gevolgen voor uw leven en dat van uw naasten. Om u en uw naasten te helpen bij het omgaan met die gevolgen, biedt Isala Oncologisch centrum gesprekken met de ondersteuningsconsulent.

Ondersteuning die bij u past

Een ondersteuningsconsulent is een ervaren oncologieverpleegkundige die in een andere setting met u en uw naaste(n) bespreekt wat het betekent om te leven met kanker. In het gesprek gaat het over alle niet-medische zaken; de gevolgen van de ziekte en de behandeling voor het dagelijks leven. Denk aan vermoeidheid, emoties, relaties, seksualiteit en werk.

Samen beslissen

De ondersteuningsconsulent heeft korte lijnen met de regieverpleegkundigen in het ziekenhuis en kent het aanbod van zorg en ondersteuning in de regio. Zo nodig wijst zij de patiënt op de mogelijkheden van andere ondersteunende zorg zoals een fysiotherapeut, re-integratiecoach, psycholoog, et cetera. U bepaalt zelf welke ondersteuning, binnen of buiten het ziekenhuis, het beste bij u past.

Rustige locatie

De spreekuren vinden plaats bij IntermeZZo, het centrum voor leven met en na kanker. IntermeZZo ligt op loopafstand van Isala Zwolle, op een rustige locatie in het groen. IntermeZZo is nauw verbonden met het ziekenhuis en biedt (ex-)patiënten en hun naasten een luisterend oor, begeleiding en voorlichting.

Gasten kunnen gratis voor de deur parkeren bij IntermeZZo.

Samenwerking

Isala Oncologisch centrum en IntermeZZo werken samen met Care for cancer (onderdeel van Allerzorg). Dankzij deze samenwerking biedt het ziekenhuis u gesprekken met de ondersteuningsconsulent.
En kan Isala Oncologisch centrum op een vernieuwende manier en als één van de koplopers in Nederland de huidige ondersteuning van kankerpatiënten verder optimaliseren.

Over IntermeZZo

IntermeZZo is nauw verbonden met Isala Oncologisch centrum. IntermeZZo beschikt over al het relevante aanbod van informatie en ondersteuning op niet-medisch vlak. In de huiskamer kunt u binnenlopen op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur voor een kop koffie of thee en een gesprek in de huiskamer. IntermeZZo biedt veel verschillende activiteiten, workshops en cursussen aan. Onderwerpen zijn: omgaan met kanker, ontmoeten & relaties, ontspannen & welbevinden en terugkeer in de samenleving.

Op onze website vindt u een routebeschrijving naar Isala en IntermeZZo.

Vergoeding

Consulten met de ondersteuningsconsulent worden door de meeste zorgverzekeraar vanuit het basispakket ziektekosten vergoed. Mocht u vragen hebben of uw verzekering de gesprekken vergoedt, stuur dan een mail met uw vraag naar ondersteuningsconsulent@isala.nl . Voor de activiteiten van IntermeZZo vragen wij een kleine bijdrage wanneer u daaraan deelneemt.

Uw afspraak

Uw regieverpleegkundige, verpleegkundig specialist of secretaresse plant samen met u de eerste afspraak in. De consulten vinden plaats bij IntermeZZo aan de overkant van Isala Zwolle aan de Dokter van Thienenweg 1A. Op het afgesproken tijdstip kunt u zich melden bij de ontvangst van IntermeZZo.

Uw afspraak staat gepland op:

 tabel van folder Ondersteunende zorg voor mensen met kanker
Datum en tijd Ondersteuningsconsulent
   
   
   
   
   
   

Contact

Heeft u nog vragen voor de ondersteuningsconsulent? Dan kunt u bellen met (088) 6246088. Of stuur een mail naar ondersteuningsconsulent@isala.nl.

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 14 februari 2023 / 7551