Contact

Reumatoïde artritis

  1. Reumatoïde artritis

Gewrichtsontstekingen

Reumatoïde artritis (RA) is een vorm van reuma waarbij meerdere gewrichten gaan ontsteken. Mensen met deze aandoening hebben veel last van pijn en stijfheid van de gewrichten. De klachten beginnen vaak in de vingers of tenen. En komen in veel gevallen zowel links als rechts in dezelfde gewrichten voor.

Reumatoïde artritis is een chronische aandoening en verloopt wisselend: perioden waarin je (veel) last hebt van gewrichtsontstekingen wisselen af met perioden waarin je weinig of geen gewrichtsontstekingen hebt. De ziekte komt op alle leeftijden voor. Deze vorm van reuma is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat het lichaam antistoffen maakt tegen het eigen lichaam. In dit geval tegen het weefsel aan de binnenkant van de gewrichten. Dit veroorzaakt ontstekingen die de gewrichten kan beschadigen.

Gespecialiseerd in uw klachten

Onze reumatologen zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van uw klachten. Zij werken volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Reumatologie. Deze wetenschappelijke vereniging bevordert de diagnose, behandeling en zorg bij reuma, en het onderzoek en onderwijs. Daarnaast kunt u terecht bij onze reumaconsulenten, dit zijn gespecialiseerde reumaverpleegkundigen. Ook werken de reumatologen samen met andere specialisten in Isala.

Specialisme en centra