Contact

Obstetrieverpleegkundige

  1. Obstetrieverpleegkundige

Als obstetrieverpleegkundige werk je op de verpleegafdeling of polikliniek van het ziekenhuis. De obstetrie afdelingen vormen een werkomgeving met uitersten in emotionele ervaringen van en met patiënten, samenhangend met geboorte en dood.

  • Je weet hoe belangrijk het is om goed te kunnen luisteren naar vrouwen tijdens de bevalling en de kraamtijd. Je kunt dat ook. Je voelt aan hoe het met haar, haar kind én haar partner gaat. Onzekere ouders geef je wat meer zelfvertrouwen.
  • Je weet goed samen te werken met verloskundigen en artsen.

Je invoelend vermogen helpt je doorlopend. Als er iets mis dreigt te gaan, kun je snel inschatten hoe ernstig de situatie is en je weet in geval van nood doortastend te handelen. Loopt een bevalling niet goed af, dan kun je met de moeder en haar partner meeleven, maar toch ook voldoende afstand bewaren. Werken als obstetrieverpleegkundige vraagt zorgvuldigheid en nauwkeurigheid, wanneer je bijvoorbeeld apparatuur aansluit of bedient, een infuus aanlegt of een injectie toedient.

Duur van de opleiding

De opleiding tot obstetrieverpleegkundige duurt ongeveer 12 maanden. Je gaat voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aan.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige. En als je minimaal één jaar werkervaring hebt opgedaan als verpleegkundige.

Opleiding

Praktijk en theorie

Naast de praktische opleiding in Isala, volg je het theoretische deel van de opleiding bij het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht. Lees meer over het theoretische deel van de opleiding onderaan deze pagina. 

Accreditatie

De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het CZO-diploma obstetrieverpleegkundige.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kun je, met vrijstellingen, instromen in de opleidingen intensivecare-neonatologieverpleegkundige en kinderverpleegkundige.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staan de vacatures op www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie