Contact

Coassistenten

  1. Coassistenten

Onderwijs staat op de kaart in Isala. Als coassistent kun je in Isala dan ook een ontzettend leerzame, maar ook een heel leuke tijd hebben.

Cross-over onderwijs

Bijzonder aan Isala is dat wij “cross-over” onderwijs aanbieden. Dat is onderwijs samen met de verpleegkundigen, bijvoorbeeld over samen visitelopen. Ook een moreel beraad doen de coassistenten geregeld samen met de verpleegkundigen in opleiding. Met elkaar bespreek je dan een bepaalde casus met morele dilemma’s. Dit cross-over onderwijs is een groot goed in Isala. We doen dit ook met studenten Farmacie uit Groningen of studenten Technische Geneeskunde uit Enschede. Zo leer je van elkaar en later in de praktijk kom je elkaar weer tegen.

Soepelverlopende coschappen

Het Bureau Onderwijs Coassistenten zorgt ervoor dat alle coschappen zo soepel mogelijk verlopen. Dat doen ze door de planning te maken, te regelen dat iemand bijvoorbeeld in Isala Diaconessenhuis Meppel een coschap kan lopen, onderwijs te bieden en op zijn tijd ook een luisterend oor te zijn. Iedere woensdag is het bij Isala onderwijsmiddag voor de coassistenten, dat is "heilig". Daarnaast biedt het bureau verschillende workshops aan, bijvoorbeeld voor het kiezen van een professionele richting. Wat voor arts wil je worden? Een zestig plus arts, zoals ze het zelf zeggen, of een huisje-boompje-beestje arts? Verder zijn er speciale coachgroepen voor coassistenten. Hierin zitten oud-specialisten of oud-huisartsen.

Veel extra’s

In Isala is er veel te doen rond het werk. Bijvoorbeeld de "Co-out dag", een soort van teambuildingsdag. Er is de Co-raad die meedenkt met betrekking tot onderwijs en die de coschappen evalueert. Daarnaast kiezen de co’s ieder jaar de arts, arts-assistent en het coschap van het jaar. En dan is er nog het jaarlijks benefitdiner en het door co’s georganiseerde wetenschappelijke congres: het Van Gils Symposium.

Masterfase 2 en 3

Toelatingseisen en solliciteren

Op onderstaande pagina vind je informatie over de opleiding Basisarts (Geneeskunde):

Ervaringen