Contact

Moeder en kind opleidingen

  1. Moeder en kind opleidingen

Ga voor een werkplek vol voldoening

Geboortes, kinderen, ziekte: als er één plek is in het ziekenhuis waar geluk, blijdschap, angst en verdriet dichtbij elkaar liggen, is het in het Vrouw-kindcentrum. Hier bieden we zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders en hun partners, pasgeboren baby's, te vroeggeboren baby's en zieke kinderen. Het is een werkomgeving waar je echt het verschil kunt maken.

Gezinsgerichte zorg

Als verpleegkundige op een kinderafdeling, Neonatologie of Obstetrie moet je over andere kwaliteiten beschikken dan als verpleegkundige op een ‘gewone’ verpleegafdeling. Vooral omdat we in Isala kiezen voor gezinsgerichte zorg. Dit betekent dat we (zieke) kinderen zo veel mogelijk bij hun moeder verzorgen en ouders intensief bij de zorg te betrekken. Dit vraagt van jou als verpleegkundige om een groot empathisch vermogen. Je moet je kunnen verplaatsen in de ouders en de rest van het gezin om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Lukt dit, dan zijn ouders je vaak reuze dankbaar.

Je toekomstige collega's

Onderaan deze pagina vind je mooie ervaringsverhalen van verpleegkundigen van het Vrouw-kindcentrum. Laat je door hen inspireren!

Erkend door het CZO

Onze Moeder en kind opleidingen zijn allemaal erkend door het CZO (College Zorg Opleidingen).

Toelatingseisen en solliciteren

Op onderstaande pagina's vind je informatie over de opleiding, de toelatingseisen en hoe je kunt solliciteren.

Ervaringen

‘Kinderen zijn zo oprecht en eerlijk'

Femke ten Wolde werkt inmiddels vijf jaar als verpleegkundige op de kinderafdeling in Isala, voor haar een droom die uit is gekomen. Als klein meisje wilde ze al kinderzuster worden. ‘Het zit gewoon in mij.’

‘Je voelt de liefde en warmte op deze afdeling’

Terwijl ze het naar haar zin had als recoveryverpleegkundige, besloot Jolienne Kamer toch mee te doen met een loopbaantraject van Isala. Dankzij die pure nieuwsgierigheid ontdekte ze haar droombaan en maakte ze de keuze om de opleiding tot ICN-verpleegkundige te volgen.

‘Je hebt de ouders echt nodig op deze afdeling’

Ze wist altijd al dat ze met kinderen wilde werken. Toen Mariëlle Westerink haar stage mocht starten op de kinderafdeling bij Isala was ze dan ook erg blij. Nog steeds werkt ze elke dag met veel plezier op de afdeling.

‘Je gaat van 0 naar 100 en weer terug’

Als 8-jarig meisje zat ze al gefascineerd voor de televisie naar bevallingsverhalen te kijken. De fascinatie is nooit minder geworden, dat ze in de zorg terecht zou komen stond al snel vast. Inmiddels werkt Agnieta Bolhuis als obstetrie verpleegkundige, een functie die haar op het lijf geschreven is.