Contact
  1. 7574-Neuromodulatie (PID): H1 Inhoudsopgave en inleiding

Patiënten Informatie Dossier

Inhoudsopgave

  • Hoofdstuk 1: Inhoudsopgave en inleiding
  • Hoofdstuk 2: Diagnose en behandeling
  • Hoofdstuk 3: Testfase
  • Hoofdstuk 4: Plaatsen definitieve kastje
  • Hoofdstuk 5: Leven met een neuromodulator

Inleiding

U heeft blaas- en/of darmklachten. Eerdere behandelingen hebben onvoldoende geholpen. Uw uroloog (of gynaecoloog) denkt dat sacrale neuromodulatie een goede behandeloptie voor u is. Bij deze operatieve ingreep wordt een neuromodulator onder de huid van de bovenbil geplaatst. Deze neuromodulator stuurt zwakke elektrische stroompjes naar de zenuwen die uw blaas en darmen stimuleren. Hierdoor kunnen uw klachten verminderen. Deze methode werkt niet bij iedereen. Daarom starten we de behandeling met een testperiode (eerste fase).

Informatie over uw behandeling

Tijdens de behandeling krijgt u veel informatie. Teveel om in één keer te onthouden. Daarom ontvangt u dit Patiënten Informatie Dossier (=PID), zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen. Dit dossier is uw persoonlijk eigendom. Neem het mee naar al uw afspraken in Isala. Wij vullen het dan aan met de informatie die u op dat moment krijgt. Zo krijgt u een persoonlijk informatieboekje.

Naar een afspraak

Wij raden u aan om voor uw afspraak de informatie door te lezen. Zo kunt u zich goed voorbereiden. U weet dan precies wat de behandeling inhoudt en kan weloverwogen keuzes maken. Neem naar een afspraak iemand mee. Twee horen namelijk meer dan één. Hij of zij kan meeluisteren en aantekeningen maken in uw PID. Zo kunt u het thuis nog eens rustig nalezen.

Heeft u behoefte aan andere of meer informatie, vraag hier dan gerust om bij uw arts of verpleegkundige. Daarnaast kan het zijn dat u zelf aanvullende informatie vindt. Die kunt u natuurlijk ook toevoegen aan uw map. Wij adviseren u wel om de juistheid en betrouwbaarheid van andere folders of online informatie na te vragen bij uw arts.

Elke behandeling is anders

U ontvangt alleen de informatie die voor u persoonlijk van toepassing is en die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Toch kan het zijn, dat dingen soms anders lopen dan ze gepland zijn, omdat medische en persoonlijke omstandigheden kunnen verschillen

Contact

In Isala zijn verschillende zorgverleners betrokken bij onderzoek en behandeling met neuromodulatie:

Uroloog

B. Witte

Polikliniek Urologie

(0522) 23 38 22 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)
urologieSNM@isala.nl

Transferbureau

(0522) 23 35 91

Receptie

​(0522) 23 33 33 (altijd bereikbaar)

Postadres

Isala Meppel
T.a.v. mevrouw / de heer
Afdeling… , kamer …
Postbus 502
7940 AM Meppel

Bezoekadres

Isala Meppel
Hoogeveenseweg 38 (navigatieadres: Reggersweg 1)
7943 KA Meppel

23 november 2018 / 7574 / P

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.