Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met het Dermatologisch centrum.

Kan ik snel terecht bij de dermatoloog?
Voor een behandeling bij de dermatoloog heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Kijk bij Wachttijden voor de actuele wachttijden.

Wordt mijn behandeling vergoed?
Dat is afhankelijk van uw verzekeringspakket. Het eerste bezoek na verwijzing door uw huisarts is in bijna alle gevallen verzekerde zorg. Heeft u vragen over de hoogte van de vergoeding van uw behandeling, dan adviseren wij u vóór uw afspraak in het ziekenhuis uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Of kijk op Prijzen en facturen voor meer informatie hierover.

Heb ik een verwijzing nodig van mijn (huis)arts?
Ja, met uitzondering van huidtherapeutische zorg. Denk hierbij aan huidverbeterende behandelingen van bijvoorbeeld acne, (acne)littekens, oedeem en andere huidoneffenheden.

Bij welke patiëntvereniging(en) kan ik terecht voor meer informatie?
Op het 'Overzicht patiëntverenigingen' ziet u per huidziekte / aandoening de desbetreffende patiëntvereniging met bijbehorende website. Of kijk onder webonderdeel Links.

Wat neem ik mee naar mijn afspraak?

  • Een geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart)
  • Een actueel medicatieoverzicht; deze kunt u opvragen bij uw eigen apotheek
  • Uw recente verzekeringsgegevens (zorgpas of polisblad)
  • Uw afsprakenkaart
  • Uw (digitale) agenda
  • Zet eventuele vragen vooraf op papier. Zo bent u goed voorbereid. 

Ervaringen