Contact

Proctologisch centrum

  1. Proctologisch centrum

Proctologie is het vakgebied dat zich bezig houdt met lichamelijke aandoeningen rondom het anale gebied. Voorbeelden hiervan zijn aambeien, fistels, fissuren (kloofjes) en huidflapjes. Aambeien en andere klachten in het anale gebied komen veel voor en zijn vaak goed te behandelen. Het Proctologisch centrum werkt nauw samen met de chirurgen Gastro-enterologie.

De proctoloog behandelt ook klachten zoals anale incontinentie, endeldarmverzakkingen of pijnklachten. Het type behandeling hangt nauw samen met type en mate van de aandoening.

Behandelingen

Bij het Proctologisch centrum kunt u terecht voor de behandeling van:

  • aambeien
  • fissuren
  • marisken
  • fistels
  • jeuk bij de anus
  • zwellingen bij de anus

Samenwerken

Binnen het Proctologisch centrum werken chirurgen en dermatologen nauw samen. De chirurgen en dermatologen hebben ruime ervaring op het gebied van proctologie. Als uw huisarts heeft vastgesteld of vermoedt dat u aambeien heeft, dan kan hij u direct doorverwijzen naar het Proctologisch centrum. En indien nodig, kunnen wij u tijdens hetzelfde bezoek nog behandelen.

Behandeling op maat

Als een behandeling of operatie noodzakelijk is, bespreekt uw arts met u de keuze van behandeling en doet voor uw persoonlijke situatie een voorstel. Binnen het Proctologisch centrum werken wij samen met Maag-, darm- en leverartsen en bekkenbodemfysiotherapeuten. Op de website www.bekkenfysiotherapie.nl kunt u een geschikte fysiotherapeut vinden bij u in de buurt. 

Ervaringen