Contact

Endocrinologie

  1. Endocrinologie

De polikliniek Endocrinologie is gespecialiseerd in hormoon- en stofwisselingsziekten. Klieren in het lichaam, zoals de schildklier, bijnier, alvleesklier en de hypofyse produceren hormonen.

Als er in een klier te veel of te weinig hormoon gemaakt wordt, kan er sprake zijn van een hormoonziekte. Ook kunnen er zwellingen in klieren ontstaan, die goed- en kwaadaardig kunnen zijn.

Samenwerking

De internist-endocrinologen werken nauw samen met andere specialisten in het ziekenhuis. Onder andere in de behandeling en begeleiding van mensen met schildklierkanker en osteogenesis imperfecta.

Extra aandacht voor schildklierproblemen

De Schildklierpolikliniek is speciaal voor patiënten met schildklieraandoeningen. Een internist-endocrinoloog en een endocrinologie verpleegkundige houden hier een gecombineerd spreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten met:

  • hypothyreoïdie die zwanger zijn of een kinderwens hebben;
    Bij een kinderwens en tijdens de zwangerschap staan patiënten onder extra controle vanwege de mogelijke effecten van hypothyreoïdie voor moeder en kind. Na de bevalling worden patiënten over het algemeen terugverwezen naar de huisarts.
  • moeilijk te behandelen hypothyreoïdie.
    Mensen met moeilijk te behandelen hypothyreoïdie kunnen verwezen worden naar de schildklierpolikliniek om de behandeling tijdelijk over te nemen.

Ervaringen