Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​U kunt bij de afdeling Plastische chirurgie terecht voor zowel medische als cosmetische behandelingen zoals een facelift, buikwandcorrectie of borstvergroting. Ook kunt u bij ons terecht voor hand- en polschirurgie en de behandeling van schisis.

Door nauwe samenwerking met andere specialismen binnen Isala kunnen wij complete zorg bieden. Zo staan wij bekend om ons professionele Hand-polscentrum en Schisisteam Zwolle. Onze praktijk voor plastische chirurgie is tevens gevestigd in Isala Diaconessenhuis te Meppel en ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk.

Uitgebreide expertise

Ons team van plastisch chirurgen en arts-assistenten in opleiding werkt nauw samen met andere specialismen binnen Isala. Zo kunnen wij een breed zorgpakket bieden. Van volwaardige traumazorg en complexe oncologische reconstructies tot excellente handchirurgische operaties en diagnostiek. Ook behandelen wij aangeboren afwijkingen.
Wij staan in het bijzonder bekend om onze expertise op het gebied van:

  • Hand- en polschirurgie
  • Borstreconstructies/borstveranderende operaties
  • Schisis-/hazenlipbehandeling
  • Reïnervatie van de penis

Kosten ingreep

Niet alle ingrepen worden zomaar vergoed door uw zorgverzekeraar. Om erachter te komen of uw ingreep wordt vergoed door uw zorgverzekering kunt u uw polis raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Aanvraag tot machtiging

Het is mogelijk dat voor zowel een poliklinische ingreep als een ziekenhuisopname een machtiging moet worden aangevraagd bij uw zorgverzekeraar. In de wet is vastgesteld dat sommige operaties niet voor vergoeding in aanmerking komen. In het huidige zorgstelsel beslist de zorgverzekeraar of een behandeling of operatie wel of niet vergoed wordt. Wij adviseren u hiervoor een machtiging (bereidheid tot vergoeding van uw ingreep) aan te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Het eerste gesprek

Op de dag van het eerste gesprek meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een aanmeldzuil in de centrale hal. Alle afspraakgegevens verschijnen op het scherm en worden geprint op uw afsprakenticket. Vervolgens gaat u naar de polikliniek Plastische chirurgie waar ook weer een aanmeldzuil staat. Bij deze zuil houdt u de barcode van uw afsprakenticket voor de scanner waarna u in de wachtruimte plaatsneemt. Uw plastisch chirurg of arts-assistent komt u hier ophalen. Lees meer bij Afspraak op de polikliniek.

Van het consultgesprek wordt een verslagbrief gestuurd naar uw verwijzend (huis)arts. Als uw diagnose in aanmerking komt voor een aanvraag tot goedkeuring, dan gaat de verslagbrief ook naar uw ziektekostenverzekering.

Het controlegesprek

De eerste controle na een operatie vindt zoveel mogelijk plaats op het spreekuur van de arts die u geopereerd heeft. Uw verwijzend (huis)arts ontvangt vervolgens van uw plastisch chirurg een brief met een verslag van uw ingreep of ziekenhuisopname. De secretaresse van de polikliniek Plastische chirurgie maakt deze afspraak voor u.

De mogelijkheid bestaat ook dat u wordt ontvangen door een arts-assistent of een doktersassistente. In alle gevallen garanderen wij een optimale behandeling en begeleiding dankzij onderlinge besprekingen en overdrachten.