Contact

Gespecialiseerde poliklinieken

 1. Gespecialiseerde poliklinieken
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De afdeling plastische chirurgie heeft verschillende gespecialiseerde poliklinieken en voert vele ingrepen uit. Het kan voorkomen dat uw ingreep hier niet wordt genoemd, maar dat wij deze wel uitvoeren. Neem daarom gerust contact met ons op.

Aangezichtschirurgie

Een verlamming van het aangezicht is vaak een complex probleem waarvoor meerdere behandelingen geschikt zijn. Om verdere schade te voorkomen is het belangrijk om zo snel mogelijk een plastisch chirurg te raadplegen.

Huidtumoren die zich voordoen in de nekstreek of in het gezicht zijn over het algemeen eenvoudig weg te snijden. In enkele gevallen worden de tumoren verwijderd door middel van een andere techniek, zoals Moh’s chirurgie.

Cosmetische chirurgie

Verzeker uzelf van een veilige behandelomgeving door cosmetische chirurgie, ook wel esthetische chirurgie genoemd, bij onze polikliniek te ondergaan. Onze ervaring met patiënten is dat zij graag voor een behandeling in een ziekenhuis kiezen. Daarmee zijn zij verzekerd van een veilige behandelomgeving en uitstekende nazorg. Alle disciplines zijn immers aanwezig in het ziekenhuis.

Cosmetische chirurgie behoort tot de specialismen van onze kliniek. Wij bieden een breed scala aan cosmetische behandelingen:

 • botox
 • borstverkleining
 • borstvorming bij mannen
 • borstvergroting
 • bovenooglidcorrectie
 • wenkbrauwlift
 • onderooglidcorrectie
 • facelift
 • neuscorrectie
 • oorcorrectie
 • liposuctie
 • lipofilling
 • buikwandcorrectie
 • esthetische en plastische chirurgie

Kijk voor meer informatie over de ingrepen en behandelingen op de site van cosmetische chirurgie of bij de informatiefolders.

Handencentrum

Bij de polikliniek Plastische chirurgie kunt u terecht met al uw hand- en polsproblemen. Deze kunnen aangeboren zijn, ontstaan zijn door een ongeluk of op een andere manier zijn ontstaan. In het Handencentrum werken plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in hand- en polschirurgie. Zij werken op de locaties Harderwijk, Meppel en Zwolle. Op iedere locatie werken handtherapeuten, revalidatieartsen en neurologen nauw met elkaar samen. Door deze multidisciplinaire benadering bereiken wij een efficiënte en optimale behandeling van hoge kwaliteit. Kijk voor meer informatie op de site van het Handencentrum.

Kinderchirurgie

Door behandelingen van aangeboren afwijkingen aan de handen of in het gelaat en de behandeling van aangeboren moedervlekken kan een plastisch chirurg ook veel voor kinderen betekenen. Twee veel voorkomende behandelingen bij kinderen zijn die van schisis (lipspleet, open gehemelte, hazenlip) en oorcorrecties. Kijk voor meer informatie op de site van de kinderafdeling.

Microchirurgie

De plastisch chirurgen van Isala voeren microchirurgische operaties uit. Hierbij opereert de arts zeer kleine en delicate weefsels met speciale microchirurgische instrumenten. Met deze techniek zijn uiteenlopende subtiele operaties mogelijk. In het bijzonder richten wij ons op chirurgie van zenuwen en bloedvaten en resensibilisatie van de penis.

Reconstructieve chirurgie

Reconstructieve chirurgie herstelt de vorm en/of functie van bepaalde lichaamsdelen. Hierbij wordt een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk nagestreefd. Deze vorm van chirurgie passen we toe bij bijvoorbeeld borstreconstructies, decubitus (doorligplekken) of littekencorrecties.

 

Meer informatie over de behandelingen voor borstreconstructie, decubitus, lipofilling en littekencorrectie vindt u bij de patiëntenfolders.

Overige plastische chirurgie

Behalve de op deze website beschreven behandelingen voeren wij ook een reeks andere behandelingen uit. Denk daarbij aan het verwijderen van moedervlekken, verwijderen van huidkanker en de behandeling van brandwonden.