Contact

Baarmoederkanker

  1. Baarmoederkanker

Kanker kan bijna overal in het lichaam ontstaan, bijvoorbeeld in de baarmoeder. Baarmoederkanker, ook wel endometriumcarcinoom genoemd, komt vooral voor bij vrouwen ouder dan 60 jaar. In Nederland krijgen ongeveer 2000 vrouwen per jaar baarmoederkanker.

Hoe wordt baarmoederkanker ontdekt?

Baarmoederkanker is in Nederland het meest voorkomende type kanker aan de vrouwelijke geslachtsorganen. Baarmoederkanker wordt meestal in een vroeg stadium ontdekt, en is daardoor bijna altijd goed te genezen. De eerste klachten kunnen zijn:

  • vaginale bloedingen (na de overgang);
  • bruinige afscheiding (na de overgang);
  • tussentijdse bloedingen (voor de overgang, tussen de menstruaties door).

Daarnaast kunnen nog andere klachten voorkomen, zoals vermoeidheid, buikpijn of vermagering. Ook kunt u plasklachten hebben of bloedverlies bij het plassen.

Uitstekende kwaliteit van zorg

Op de polikliniek Gynaecologische oncologie werken gynaecologen, internist-oncologen, chirurgen en radiotherapeuten op een unieke wijze met elkaar samen. Nadat u onderzoek heeft gehad, bespreken de betrokken specialisten tijdens een multidisciplinaire bespreking welke behandeling voor u nodig is. U krijgt hierna zo spoedig een afspraak op de poli voor de onderzoeksuitslagen en behandelplan. Zo zit u zo kort mogelijk in onzekerheid.

Ons toegewijde team zorgt voor uitstekende kwaliteit van zorg volgens de laatste inzichten. Verder doen wij mee aan de meeste landelijke, belangrijke wetenschappelijke onderzoeken en onze patiënten kunnen daaraan deelnemen. Het kan zijn dat uw arts vraagt of u wilt deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Hij zal u dan vertellen om welk onderzoek het gaat en wat u daarbij kunt verwachten. Uiteraard bent u niet verplicht om deel te nemen.

Maak kennis met het team specialisten en regieverpleegkundigen op onze website.

Vast aanspreekpunt

Binnen ieder specialisme in Isala Oncologisch centrum werken regieverpleegkundigen. Hij of zij houdt spreekuur om uw vragen te beantwoorden en de effecten van de behandeling te controleren. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Zo heeft u tijdens uw zorgtraject één aanspreekpunt.

Meer informatie

Meer informatie over baarmoederkanker vindt u in het Patiënten Informatie Dossier Baarmoederkanker van het Isala Oncologisch centrum.

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!