Contact

Pacemaker

  1. Pacemaker

Te laag hartritme

Pacemakers worden geplaatst bij patiënten die een te laag hartritme hebben. Het kan zijn dat je kortdurende pauzes van ongeveer 5 seconden of langer hebt in het hartritme. Hierdoor kun je flauwvallen. Dit probleem kun je met een pacemaker ondervangen. Het kan ook gebeuren dat het hartritme chronisch te traag is, hierbij passen klachten van vermoeidheid en kortademigheid. Ook deze klachten kunnen worden verholpen door het plaatsen van een pacemaker.

Er zijn verschillende soorten pacemakers. Het is afhankelijk van de aandoening welke soort het meest geschikt is. De cardioloog bespreekt met u welke pacemaker het meest geschikt is voor uw situatie.

Specifieke kennis

In Isala Hartcentrum is veel ervaring. In geen ander hartcentrum in Nederland worden jaarlijks zoveel pacemakers geplaatst als in Isala. Daarom doet Isala Hartcentrum regelmatig mee aan onderzoeken. Daar profiteren onze patiënten van. Waar patiënten ook van profiteren is de specifieke kennis die ons team inmiddels heeft opgebouwd met het oplossen van problemen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van electroden bij een draadbreuk of infecties.

De technologische ontwikkeling van pacemakers gaat snel. Pacemakers worden steeds kleiner en hebben steeds meer instellingen. In december 2012 is de eerste draadloze pacemaker geplaatst. Deze wordt voorlopig alleen op experimentele basis ingezet. Onderzocht wordt of deze draadloze pacemakers betere alternatieven zijn voor de varianten met draden. Isala Hartcentrum is ook aangesloten bij deze ontwikkelingen.

Specialisme en centra

Meer informatie

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!