Contact

Over het centrum

  1. Over het centrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Het Flebologisch centrum is een zelfstandig centrum verbonden aan Isala. U kunt bij ons terecht voor alle soorten flebologische behandelingen. Dit zijn in de meeste gevallen spataderbehandelingen.

Van de klassieke chirurgische verwijdering van spataderen tot moderne effectieve behandelingen die weinig belastend zijn en poliklinisch worden uitgevoerd. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor andere behandelingen aan de vaten in het been.

Expertise, kennis en kunde

In het centrum werken vaatchirurgen en dermatologen nauw samen. Het grote voordeel van deze samenwerking is dat we de krachten bundelen, waardoor expertise, kennis en kunde vanuit twee disciplines wordt gedeeld. Zowel de vaatchirurgen als de dermatologen voeren alle behandelingen uit.

Meest geschikte methode

Om te bepalen welke methode voor u het meest geschikt is, doen we eerst een vaatonderzoek met een echoduplex-apparaat. Dit apparaat maakt uw vaten zichtbaar met beeld en geluid, en tegelijkertijd geeft dit beeld inzicht in de (afwijkende) functie ervan. Meestal kunnen we u al na het eerste bezoek met het duplex-onderzoek een behandeling voorstellen. U kunt zelf meebeslissen over uw behandelmethode. Tijdens het (duplex-)onderzoek geeft de arts of vaatlaborant uitleg, zodat u samen met de arts een besluit kunt nemen.