Contact

Laboratorium voor Medische Microbiologie en Infectieziekten

  1. Laboratorium voor Medische Microbiologie en Infectieziekten

Infectieziekten worden veroorzaakt door micro-organismen als bacteriën, virussen, parasieten, gisten en schimmels. De medische microbiologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de preventie, diagnostiek en behandeling van infectieziekten. Op het microbiologisch laboratorium (LMMI) wordt op aanvraag van de behandelaar zoals een huisarts of medisch specialist alle mogelijke patiëntmaterialen (urine, ontlasting, bloed, enz.) onderzocht op ziekteverwekkers. De arts-microbioloog is de medisch specialist, die het laboratorium aanstuurt, onderzoeksresultaten bespreekt met de behandelaar en adviezen geeft over het behandelen en voorkómen van infecties. Lees meer over de afdeling.

contact

Neem contact op met het LMMI

Voor vragen, aanvullingen, complimenten en klachten aan het Laboratorium voor Medische Microbiologie en Infectieziekten, kunt u het formulier gebruiken.

Contact en locatie

Uitslagen onderzoek

Uitslagen van microbiologisch onderzoek worden gerapporteerd aan de behandelaar, dus de huisarts, medisch specialist, verloskundige, etc. en worden door het LMMI niet aan patiënten persoonlijk doorgegeven. Wel zijn alle uitslagen zichtbaar in het patiëntenportaal MijnIsala.

MijnIsala

Bloedafname onderzoek

Bloedafname voor onderzoek op het LMMI wordt verzorgd door medewerkers van het Klinisch Chemisch Laboratorium. Hiervoor maakt u eerst een afspraak digitaal via MijnIsala. 

Een afspraak maken

Aandoeningen en behandelingen

Ervaringen

Onze keurmerken