Contact

Verzakking

  1. Verzakking

Verzakking

Een verzakking komt vaak voor. Ongeveer 25% van de volwassen vrouwen heeft last van een verzakking. Bij een verzakking kan de blaas, baarmoeder of het uiteinde van de dikke darm via de schede naar buiten zakken. Soms zijn meerdere organen tegelijk verzakt. Een verzakking kan verschillende klachten geven. Denk aan een drukkend gevoel in de vagina of het gevoel dat er iets naar buiten komt; alsof u een bal tussen uw benen heeft. Ook kunt u ontlastingsproblemen hebben, moeite met plassen of pijn bij het vrijen.

Behandelingen

Een verzakking kan een grote impact hebben op uw kwaliteit van leven. Een verzakking is goed te behandelen. Door bijvoorbeeld het inbrengen van een pessarium (ring) of bekkenfysiotherapie. Daarnaast is opereren ook mogelijk. Bij een verzakking is het ondersteunende weefsel van de baarmoeder en/of vagina beschadigd of verzwakt. Met een operatie wordt dit weefsel opnieuw verstevigd.

Spreekuur Bekkenbodemcentrum

Het Bekkenbodemcentrum is er speciaal voor vrouwen. De behandelingen zijn erop gericht om klachten snel en optimaal te behandelen. In het centrum werken specialisten uit verschillende vakgebieden nauw samen. Zij bekijken de klachten ieder vanuit hun eigen kennis en ervaring en werken samen om zo een compleet behandelplan op te stellen. Het Bekkenbodemcentrum houdt wekelijks spreekuur. Uw (huis)arts kan u naar dit spreekuur doorverwijzen.

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!