Contact
Kopbeeld

Bekkenbodemcentrum

  1. Bekkenbodemcentrum

Het Bekkenbodemcentrum van Isala is er speciaal voor vrouwen. De behandelingen zijn erop gericht om klachten snel en optimaal te behandelen.

In het centrum werkt een gecombineerd medisch team met specialisten uit verschillende vakgebieden. Zij bekijken de klachten ieder vanuit hun eigen kennis en ervaring, en werken samen om zo een compleet behandelplan op te stellen. Lees meer over het centrum.

contact
Neem contact op met het Bekkenbodemcentrum

Voor een afspraak in het Bekkenbodemcentrum is een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Portret van een patiënt

Bij inspanningsincontinentie verliest men urine als de druk in de buikholte hoger wordt. Dit gebeurt bij lichamelijke inspanning. Inspanningsincontinentie wordt ook wel ‘stressincontinentie’ genoemd. ‘Stress’ is het Engelse woord voor ‘druk’, en dit verwijst naar de verhoogde buikdruk. Met psychische spanningen heeft het woord ‘stress’ dus niets te maken. Bekijk ook de film in de folder over de impact van ongewild urineverlies op het dagelijks leven.

Lees verder
Bekkenbodemklachten

Aanspannen en ontspannen

Als de bekkenbodem te slap of juist te gespannen is, ontstaan klachten. Bekkenfysiotherapie kan dan helpen. Bij de bekkenfysiotherapeut krijgen patiënten advies en oefeningen om (meer) controle te krijgen over hun bekkenbodemspieren. Soms wordt hierbij gebruik gemaakt van myofeedback-apparatuur en/of elektrotherapie. Hier kunt u daar meer over lezen.

Lees verder
Oefening met gymbal

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.