Contact

Bekkenbodemcentrum

  1. Bekkenbodemcentrum

Hartelijk welkom bij het Bekkenbodemcentrum van Isala. Het Bekkenbodemcentrum is er speciaal voor vrouwen. Heeft u last van een verzakking of incontinentie? U bent niet de enige. Maar nóg belangrijker: u hóeft er niet mee rond te lopen. Wij begrijpen als geen ander wat erbij komt kijken en helpen u graag! Onze behandelingen zijn erop gericht om uw klachten snel en optimaal te behandelen. In het Bekkenbodecentrum werken specialisten uit verschillende vakgebieden nauwkeurig samen. Zij bekijken uw klachten ieder vanuit hun eigen kennis en ervaring en werken samen om zo een compleet en persoonlijk behandelplan op te stellen. Lees meer over het centrum.

contact

Neem contact op met het Bekkenbodemcentrum

Voor een afspraak in het Bekkenbodemcentrum is een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Portret van een patiënt

Bij inspanningsincontinentie verliest men urine als de druk in de buikholte hoger wordt. Dit gebeurt bij lichamelijke inspanning. Inspanningsincontinentie wordt ook wel ‘stressincontinentie’ genoemd. ‘Stress’ is het Engelse woord voor ‘druk’, en dit verwijst naar de verhoogde buikdruk. Met psychische spanningen heeft het woord ‘stress’ dus niets te maken. Bekijk ook de film in de folder over de impact van ongewild urineverlies op het dagelijks leven.

Lees verder

Aanspannen en ontspannen

Als de bekkenbodem te slap of juist te gespannen is, ontstaan klachten. Bekkenfysiotherapie kan dan helpen. Bij de bekkenfysiotherapeut krijgen patiënten advies en oefeningen om (meer) controle te krijgen over hun bekkenbodemspieren. Soms wordt hierbij gebruik gemaakt van myofeedback-apparatuur en/of elektrotherapie. Hier kunt u daar meer over lezen.

Lees verder

Ervaringen

Onze keurmerken