Contact

Over Isala Harthuis

  1. Over Isala Harthuis

Problemen met uw hart, longen of vaten hebben veel impact. Ze kunnen u onzeker maken. Vragen met zich meebrengen over wat u wel en wat u niet kunt doen. En u bewust maken van de noodzaak om gezonder te gaan leven. Juist daarom is er Isala Harthuis.

Een plek waar u na problemen met uw hart, longen of vaten terecht kunt met vragen, voor advies én om uw gezondheid in eigen hand te nemen. U kunt bij ons terecht in Isala Harthuis in Zwolle en Meppel (Isala Diaconessenhuis), maar we kunnen u ook begeleiden op afstand met ons aanbod aan e-health.

U houdt de regie

Wij vertellen u niet wat u moet doen, maar helpen wij u graag bij wat u zelf wilt veranderen om de kans op nieuwe problemen te verminderen of verergering van bestaande klachten te voorkomen. Wij leveren zoveel mogelijk maatwerk.
U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een beweegprogramma om uw conditie te verbeteren. Door de persoonlijke begeleiding leert u aanvoelen wat uw lichaam wel en niet aankan en kunt u in een veilige omgeving uw grenzen verleggen. Of u kunt een leefstijlprogramma volgen om te ontdekken waar uw valkuilen liggen op het gebied van ongezond eten, roken, alcohol of stress en leren hoe u ze blijvend kunt omzeilen. Samen met het team van Isala Harthuis, bestaande uit een cardioloog, verpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist, maatschappelijk werker en psycholoog, stelt u doelen die u wilt bereiken. En bereikt u ze ook.

Werken aan uw toekomst

Vanuit onze ervaring kunnen wij u als team van Isala Harthuis beloven dat revalideren u veel oplevert. Zo horen wij dagelijks uitspraken van onze cliënten als: ‘Ik durf weer alleen op pad’, ‘Ik kan ontspannen op vakantie’, ‘Hier weten ze wat het betekent om een hartkwaal te hebben’ en ‘Mijn partner voelt zich veel geruster’. De harde cijfers wijzen daarnaast uit dat u door te revalideren vijftig procent minder kans heeft op een heropname in het ziekenhuis en dertig procent minder kans om te overlijden aan een hartprobleem.

Tip
Wilt u alvast een kijkje nemen in Isala Harthuis? Dat kan! Bekijk onze sfeerfilm.

Ervaringen