Contact
Kopbeeld

Leefstijl

  1. Leefstijl

Gezondheidsproblemen zijn enorm confronterend. Ze zetten uw hele leven op losse schroeven en zorgen voor veel vragen en onzekerheid. Eet ik wel gezond? Kan mijn hart er zomaar opnieuw mee ophouden? Wat kan ik doen om herhaling te voorkomen? Is die benauwdheid normaal? En hoe kan ik beter omgaan met stress?

In het Isala Harthuis helpen wij u graag om deze vragen om te zetten in concrete doelen. Daarna stippelt u met onze hulp een routekaart uit om uw doelen te bereiken. In het Isala Harthuis kunt u verschillende leefstijltrainingen volgen:

Leefstijl

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Overweegt u deelname aan een leefstijltraining in het Isala Harthuis, kom dan - geheel vrijblijvend – kennismaken met een van de trainers. Tijdens dit gesprek bekijkt u samen wat de training u kan opleveren. U kunt vragen stellen over de inhoud van de training en alvast enkele doelen bespreken waaraan u wilt werken. Vaak gaat het om doelen als gezonder willen eten, minder alcohol willen drinken, beter willen ontspannen, minder angsten willen hebben, weer aan het werk kunnen of het bereiken van een gezond gewicht.

Starten met een leefstijltraining

Kiest u ervoor om een leefstijltraining te volgen, dan wordt u ingedeeld voor de training die het best aansluit bij uw wensen. Alle trainingen worden gegeven in groepen van vijf tot acht personen en vinden meestal elke twee weken plaats. Hoeveel bijeenkomsten er zijn, is afhankelijk van de training die u gekozen heeft. Tijdens alle trainingen staan uw persoonlijke doelen centraal. U geeft aan wat u wilt veranderen en gaat daarmee zowel tijdens de bijeenkomsten als thuis aan de slag. Tijdens de bijeenkomsten draait het om bewustwording en het leren van technieken om ongezonde gewoonten aan te pakken. Tussen de bijeenkomsten door kunt u thuis oefenen om de technieken toe te passen.

De trainingen worden verzorgd door verschillende deskundigen. Zij geven ieder vanuit hun eigen vakgebied informatie en voorlichting en coachen u op een enthousiaste en betrokken manier. Het team van deskundigen bestaat uit een verpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist, maatschappelijk werker en een psycholoog.

Meerdere trainingen combineren

Omdat werken aan uw gezondheid vaak om een brede aanpak vraagt, kunt u verschillende trainingen binnen het Isala Harthuis combineren. U kunt bijvoorbeeld eerst een beweegprogramma volgen om uw conditie te verbeteren. Aansluitend helpt een leefstijlprogramma u om eventuele ongezonde gewoontes aan te pakken en blijvend te veranderen. Om te bepalen hoe u dit het best kunt aanpakken, denkt de hartrevalidatieverpleegkundige graag met u mee. Zij is uw vaste begeleider tijdens de gehele route die u uitstippelt op weg naar een gezonder leven.

Verzekerde zorg

Het volgen van een leefstijltraining wordt in vrijwel alle gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor de zekerheid kunt u dit altijd navragen bij uw zorgverzekeraar.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.