Contact
Kopbeeld

Patiëntenervaringen

  1. Patiëntenervaringen

Wij als orthopedisch chirurgen spreken elkaar aan op verbeterpunten en we zijn bereid om naar elkaar te luisteren. Maar nog liever luisteren wij naar u. Bent u tevreden of ontevreden of wilt u gewoon iets kwijt? Deel uw ervaring met ons.

Deel uw ervaring met ons

‘Het kan altijd beter”, zegt Guido van Solinge, orthopedisch chirurg, ‘Het is ons doel om de kwaliteit van zorg die we verlenen, voortdurend te verbeteren. Dat betekent dat we er altijd mee bezig zijn: we leggen de lat hoog en dat geeft veel voldoening. Uit het laatste tevredenheidsonderzoek onder 138 patiënten komt naar voren dat maar liefst 96% het gesprek met de behandelend orthopeed als positief ervaart. Dat is een geweldig resultaat. Daar doen we het voor!’

Regelmatig ontvangt de afdeling Orthopedie reacties van patiënten. Hieronder kunt enkele van deze ervaringen lezen.

'Levensplezier teruggegeven'

Beste heer Mostert,

Ik heb afgelopen voorjaar een voettocht naar Rome gemaakt en vorig jaar de marathon van Munchen gelopen. Ik wil u alsnog hartelijk danken voor uw geweldige operatie en het feit dat u mij mijn levensplezier heeft teruggegeven! Thanks!

Met vriendelijke groet,
Titus Mulder

Titus Mulder Titus ontving een oorkonde die pelgrims kunnen ontvangen als ze een tocht gedaan hebben vanaf Nederland. ‘Het applaus van de kerk en de felicitaties van de kerkgangers was geweldig. Een soort prijsuitreiking.’

'Ik beschouw het als een wonder'

Toen ik een jaar of 50 was, heb ik mijzelf twee doelen gesteld: de 60 halen en nog mooier: de 60 al hardlopend halen. Op mijn 60e kon ik tot mijn vreugde constateren dat ik beide doelstellingen gehaald had. Maar hoogmoed komt ten val, want binnen drie maanden voelde ik tijdens de Woldenestafette voor het eerst pijn in mijn linkerheup. Die bleek veroorzaakt te worden door een vernauwde gewrichtsspleet. Enkele pogingen om het hardlopen weer langzaam op te bouwen resulteerden helaas steeds in veel pijn. Ik moest constateren dat mijn hardloop “carrière” voorbij was.  Na een tijdje heb ik mijn oude passie van het fietsen weer opgepakt, maar naarmate de tijd vorderde nam de slijtage aan het gewricht toe. Toen steeds na een middag fietsen de nachtrust in het gedrang kwam, heb ik ook die activiteit moeten schrappen. In de zomer van 2014 kon ik niet meer zonder pijnstillers functioneren, dus toen heb ik besloten om voor een nieuw heupgewricht te gaan.

In september ben ik geopereerd. Het kraakbeen was inderdaad helemaal weggesleten. Bij de eerste controle na drie maanden zat ik vol vragen: mag ik nog wel gehurkt zitten, mag ik mijn benen nog over elkaar slaan, kan ik nog motorrijden, enz. Op al die vragen kreeg ik een bevestigend antwoord. Dokter Luning, mijn behandelend arts, zei ook: “Maar uw passie is toch hardlopen? U heeft nu een nieuwe heup, dan moet u er ook van genieten!” Ik wist niet wat ik hoorde. Blij verliet ik de spreekkamer. Eind februari 2015 heb ik heel voorzichtig het hardlopen weer opgepakt. Vooral de eerste meters hardlopen (voor de zekerheid ’s avonds in het donker) waren een bijzondere ervaring: na jaren liep ik weer hard, ongelofelijk! Heel geleidelijk heb de afstand uitgebreid tot de vijf kilometer die ik voor mij als grens heb gesteld. Tenslotte heeft een mens twee heupen en als er één versleten is kan dat ook met de andere gebeuren. Het vertrouwen in mijn lijf kwam langzaam terug, alles blijft heel en daarom durf ik zelfs weer voluit te gaan in de trainingen.

Ik beschouw het als een wonder dat ik alles weer kan doen wat ik wil, zonder ook maar te voelen dat ik een heupprothese heb. Ik durf alleen niet meer in een groep wielrenners te fietsen: te bang om te vallen en daarmee schade aan mijn lichaam aan te richten. Daardoor zou ik moeten afzien van wat ik nu allemaal nog kan: wandelen, fietsen, motorrijden, de bergen in voor een huttentocht, zelfs doe ik mee aan de yogalessen die onze dochter geeft in haar praktijk op Curacao. Waarlijk een mirakel!

Peter van ’t Rood

Peter van 't Rood Peter van 't Rood

'Uitstekend verlopen'

Op 22 december 2017 werd ik opgenomen voor een operatie aan mijn rechterheup ter vervanging van dit heupgewricht. geopereerd. Effect, een zeer goed en efficiënt uitgevoerde operatie door dr. Mostert. Verder goede begeleiding van verplegend personeel. Zowel vriendelijk, als to the point ondanks de naderende feestdagen! Ik verbleef twee nachten, dit was noodzakelijk i.v.m. ruggenprik en medicatie. Complexe afstemming medicatie i.v.m. mijn verleden, namelijk een hartstilstand. Goede ontslagbegeleiding, zowel verantwoordelijk verpleegkundige als fysiotherapeute gaven een uitstekende handleiding voor het verblijf thuis. De overdracht naar de eerste lijn hulpverleners was prima in orde. De eerste nazorg van het ziekenhuis na twee weken was snel en accuraat. De regieverpleegkundige was handig in het verwijderen van de hechting en de "krammetjes". Zij combineerde dit effectief met het evaluatiegesprek.

Kortom eerste periode, van operatie tot twee weken erna, uitstekend verlopen. Met dank aan Isala medewerkers en dr. Mostert.

'Last van mijn heup heb ik niet gehad'

In april 2014 kreeg ik te horen dat ik een zeldzame heupafwijking heb. In het begin begreep ik nog niet zo goed wat dit precies inhield. Mijn heup was erg vergroeid en daarom moest ik ook direct geopereerd worden. Ik mocht niet meer sporten, wat vond ik dat erg. Ik begon toen wel een beetje in te zien hoe erg het was. Na een hersteloperatie in Rotterdam in 2015 en nog een jaar niet sporten, kreeg ik toestemming van dokter Janus om een aantal sporten weer te mogen oppakken. Een van deze sporten was skiën. Ik was ontzettend blij dat ik dit mocht doen. Het voelde heel bijzonder. Dokter Janus vroeg mij om kort verhaaltje te schrijven over deze ervaring.

Het was voor mij de eerste keer dat ik ging skiën, dus ik ben gestart met het volgen van lessen. Tijdens deze lessen heb ik verschillende oefeningen gedaan. Zo moesten we in een 'pizzapunt' naar beneden. In het begin had ik daar veel moeite mee, omdat ik veel kracht moest zetten. Vooral bij het remmen. Ook leerden we bochten te maken en dat ging vrijwel gelijk heel goed. Wel merkte ik dat de bocht naar rechts, waarbij ik het meest leunde op mijn rechterbeen, moeilijker ging. Maar ik was niet ontevreden. Daarnaast moesten we een oefening doen waarbij we onszelf expres moesten laten vallen. Hierdoor leerde ik hoe ik 'goed' moest vallen, zodat je ook weer makkelijk overeind kon komen. Ook dit ging goed. Van de leraar kreeg ik het compliment dat ik aanleg heb voor skiën en omdat het al zo goed ging mocht ik dezelfde dag nog door naar een andere groep. Bij deze groep mocht ik gelijk echt van de piste af! En ik ben niet gevallen! Wel vond ik het spannend, want het ging echt heel snel. Maar ik vond het ook gewoon geweldig leuk! Na het skiën had ik veel last van spierpijn. Kon natuurlijk ook niet anders na zo'n lange tijd niet meer intensief te hebben bewogen/gesport. Maar last van mijn heup heb ik gelukkig niet gehad! 

Ik hoop nog veel vaker te gaan skiën, want ik vond het ontzettend leuk.

Groetjes, Ante Woudsma (15 jaar)

'Met lof geslaagd'

Zeer gewaardeerde dr. Van Egmond,

Na mijn zware ongeluk in juli 2013 was uw vraag aan mij wat ik t liefst weer zou doen. Mijn antwoord was motorrijden en skiën. Vooral het laatste verwachte ik nooit meer te kunnen doen. U antwoordde dat wij daar samen naar moesten gaan streven en dat u van uw kant uw uiterste best zou gaan doen. U bent mijns inziens met lof geslaagd, want mijn werk kan ik onbelemmerd uitvoeren. Motorrijden gaat ook en vandaag stond ik voor t eerst op de ski's! De behandeling in het ziekenhuis en het contact tijdens het herstel destijds waren bijzonder prettig. Daarom als slotstuk deze foto!

Hartelijke groet,
Henk van 't Hof
Oosterwolde (Gld)
Woensdag 25 januari 2017

Op 12 april 2016 ontving orthopeed Tulp een kaart van een patiënte, als blijk van waardering voor de zorg die zij ontvangen heeft.

 

De orthopeden Mostert en Van Sollinge ontvingen op 11 april 2016 een kaart van een patiënt, als dank voor de zorg in Isala.

 

De afdeling Orthopedie ontving op 12 november 2015 een bericht van een patiënte die een operatie heeft ondergaan in Isala. Als blijk van de waardering voor de zorg, stuurde zij een kaart naar de afdeling.

'Excellente zorg'

Op 13 januari jl. heb ik een nieuwe knie gekregen. Ik hecht veel waarde aan het uitspreken van mijn onvoorwaardelijke dank voor de excellente zorg die aan mij werd besteed door de orthopedisch chirurgen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, de medewerkers van de pijnpoli, de revalidatiearts en de mensen van de huishoudelijke dienst en catering.

Hier wordt ZORG met hoofdletters bedreven. Hulde! En wees zuinig op dit soort mensen en geef ze een pluim, die hebben ze verdiend.

Met vriendelijke groet,
Ben van der Vegt

'Uitstekend geslaagde heup reconstructie'

Geachte heren Van Egmond en Ettema,

Ik dank u beiden voor de professionele, uitstekend geslaagde heup reconstructie. Een dag na de operatie heb ik alle pijnbestrijding gestaakt en nooit meer pijn gehad. 48 uur na de operatie was ik weer thuis. Inmiddels (25 dagen na de operatie) heb ik vandaag 3 km gelopen zonder enige na probleem. Er was kennelijk nauwelijks spierschade door de operatie waardoor ik zeer snel kon herstellen. Er is nog een miniem lengteverschil, < 0,5 cm, maar dat is geen belemmering voor de progressieve vooruitgang.

Met hoogachting en vriendelijke groet,
Mr. P.J. Fijt, Consultancy en coaching, 31 oktober 2015

'Sporttesten bij Defensie gehaald'

Geachte heer Zuurmond,

Ik wilde u graag nog even een bericht sturen. Na mijn operatie heb ik in Doorn gerevalideerd totdat ik weer kon lopen. Vervolgens heb ik fysiotherapie gehad in Zwolle zodat ik weer kon gaan hardlopen. Eind juni heb ik de sporttesten bij Defensie weer gehaald! Inmiddels heb ik zelfs alweer een week met Defensie in de bergen gezeten: te voet met bepakking tot 2300 meter gelopen. Ik ben eerlijk gezegd best wel trots op mijzelf.

Met vriendelijke groeten,
E. Stolwerk, 3 september 2015

Geachte heer Dr. C.C.P.M. Verheyen,

'Zeer tevreden'

Onze dank voor de operatie van de Halux Valgus en de Hamerteen. Alles is zonder pijn verlopen en mijn vrouw is zeer tevreden over het resultaat. Op dit moment fietst ze weer en het lopen gaat steeds beter. Voet nog iets te dik, maar ook dat zal ongetwijfeld herstellen. Nogmaals onze dank.

Vriendelijke groeten,
M.C. Overbeek-Steedam
21 augustus 2015

'Super behandeld'

De afdeling Orthopedie ontving op 28 mei 2014 een bijzondere brief van de ouders van een patient. Hun zoon moest geopereerd worden aan zijn enkel en dat vlak voor zijn schoolexamens!

'Graag willen we alle betrokkenen van afdeling Orthopedie en in het bijzonder chirurg dr. IJpma en orthopeed dr. Mostert hartelijk bedanken voor de goede zorg van onze zoon. Vanaf de opvang bij de Spoedeisende hulp tot aan de Gipskamer is hij super behandeld,' schrijven de ouders.

'Enorm bedanken'

Beste dr. Janus,

We willen u enorm bedanken voor het vertrouwen in Emma's ontwikkeling en de extra tijd die u het gaf met haar spreidbroek. Superfijn dat de operatie op deze manier niet hoeft (of niet nodig lijkt)! Een kleine waardering door dit doosje 'Merci'!

Met vriendelijke groet,
Corine, Raymond en Emma

'Vertrouwen in de toekomst'

Beste heer Zuurmond,

Graag wil ik u met dit kaartje mede namens mijn ouders nogmaals heel hartelijk danken voor al uw goede zorgen voor mijn moeder. Dankzij uw expertise, betrokkenheid en inzet heeft mijn moeder vertrouwen in de toekomst.

Met vriendelijke groet,
Judith
Heemstede, 23 maart 2014

'Niets was teveel gevraagd'

Geachte lezer,

Van 28 januari tot 6 februari heb ik mogen verblijven op jullie afdeling Orthopedie/Traumatologie, V2.4 voor een complexe revisie van mijn heup-cup. Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor de inzet van jullie hele team, van dr. Ettema, dr. Janus, PA Paul Festen, verpleegkundigen, leerling verpleegkundigen, de schoonmaak, de verzorging van de inwendige mens tot de fysiotherapie en misschien ben ik nog wel een groep vergeten. Het is voor een patiënt geen lolletje om een dergelijke operatie te ondergaan, maar door jullie betrokkenheid, goede informatievoorziening (ook tijdens en direct na de operatie door dr. Ettema) heb ik met plezier de week op de afdeling doorgebracht.

Iedereen was even vriendelijk, niets was te veel gevraagd, kortom een vette 9 voor deze club! Helaas moest ik binnen 2 dagen terug via de spoedeisende hulp omdat de heup uit de kom was geschoten en ook toen wat mij betreft niets dan lof over de spoedeisende hulp en de afdeling V3.2. Ik ga er van uit dat het herstel nu voorspoedig gaat, maar daarop heeft de afdeling nu even geen invloed meer. Ik hoop dat dit positieve verhaal ook bij de betrokkenen op de afdeling terecht komt. Mensen, allemaal hartstikke bedankt!

Met vriendelijke groet,
Jan Klein

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.