Contact
Kopbeeld

Kinderorthopedie

  1. Kinderorthopedie

De afdeling Orthopedie van Isala heeft zich in de afgelopen 40 jaar uitgebreid gespecialiseerd in kinderen met een aangeboren of verkregen aandoening van het steun- en bewegingsapparaat. Dit kunnen zowel de aangeboren aandoeningen als ontwikkelingsproblemen zijn.

Behandelteam

In ons behandelteam werken twee zeer ervaren kinderorthopeden. Gezamenlijk bieden zij, eventueel in samenwerking met andere specialismen (zoals de kinderfysiotherapeut) uw kind de meest passende behandeling. Op zuigelingenleeftijd bestaat de diagnostiek en behandeling van aangeboren aandoeningen, vaak uit een intensieve samenwerking met andere specialismes zoals Genetica, Radiologie, Kinderneurologie, Kinderfysiotherapie, Urologie en Revalidatiegeneeskunde.

Isala heeft, als één van de weinige centra, een verwijsstatus voor kinderen met klompvoetjes. Door de unieke interne samenwerking kunnen wij de behandeling voor uw kindje al direct na de geboorte opstarten. Deze behandeling vindt plaats volgens de huidige richtlijnen klompvoetbehandelingen.

Expertise

Binnen de kinderorthopedie begeleiden we veel kinderen met heupdysplasie, de ziekte van Perthes, epifysiolysis van de heup, maar ook andere groei- en ontwikkelingsstoornissen. Speciale expertise is opgebouwd met de begeleiding en eventuele operatieve correctie van scoliosen. Isala neemt hier, als niet-academisch ziekenhuis, een unieke positie in. Wij bieden basis- en topzorg en kunnen hierdoor een breed pallet aan noodzakelijke ingrepen bieden in nauwe samenwerking met de benodigde specialismen. Ook als uw kind extra zorg behoeft!Zowel de kinderafdeling, de medewerkers op de operatiekamer, de gipsverbandmeesters en anderen zijn ervaren in de begeleiding van kinderen en zetten zich in om het verblijf in Isala zo prettig mogelijk te laten verlopen. Wanneer u of uw kind niet tevreden is met de begeleiding of het uiteindelijke resultaat staan wij open voor verbetering. Feedback geeft ons de kans om onze zorg te verbeteren.

Gecombineerde poliklinieken

Wij werken voor de Spina Bifida, de Infantiele Encefalopathie en Neuromusculaire Aandoeningen nauw samen met de afdelingen Kinderneurologie, Revalidatie, Urologie, Kinderfysiotherapie en Logopedie. Uw kind wordt door een multidisciplinair team gezien; dit team maakt een behandelplan op maat. Vaak kunnen de bezoeken op één dag gepland.

Isala biedt ook het zeer jonge kind met de leeftijd onder één jaar unieke mogelijkheden, door de expertise rondom narcose en eventuele intensive care. Vanuit de kinderorthopedie is er een naadloze overgang naar de orthopedie bij adolescenten en jong volwassenen. Ook voor deze groep jonge patiënten is een gewrichtsbehoudende behandeling het uitgangspunt.

Kinderorthopedie Van links naar rechts: dr. Mostert, dr. Janus, drs. Van Egmond

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.