Contact

Kinderorthopedie

  1. Kinderorthopedie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De afdeling Orthopedie van Isala heeft zich in de afgelopen 40 jaar uitgebreid gespecialiseerd in kinderen met een aangeboren of verkregen aandoening van het steun- en bewegingsapparaat. Dit kunnen zowel de aangeboren aandoeningen als ontwikkelingsproblemen zijn.

Behandelteam

In ons behandelteam werken twee zeer ervaren kinderorthopeden. Samen met andere specialisten, zoals de kinderfysiotherapeut, geven zij uw kind de meest passende behandeling. Wij bieden basis- en topzorg en kunnen daardoor een breed pallet aan ingrepen bieden. Ook als uw kind extra zorg nodig heeft!

Zowel de kinderafdeling, de medewerkers op onze operatiekamers, de gipsverbandmeesters en andere betrokkenen zijn ervaren in de begeleiding van kinderen. Allen zetten zich in om het verblijf van uw kind in Isala zo prettig mogelijk te laten verlopen. Wanneer u of uw kind niet tevreden zijn met de begeleiding of het uiteindelijke resultaat, laat het ons weten. Feedback geeft ons de kans om onze zorg verder te verbeteren.

Expertise

Binnen de kinderorthopedie in Isala begeleiden we veel kinderen met onder andere heupdysplasie, de ziekte van Perthes, epifysiolysis van de heup, maar ook andere groei- en ontwikkelingsstoornissen. Speciale expertise is opgebouwd met de begeleiding en eventuele operatieve correctie van scoliose. Isala neemt hier, als niet-academisch ziekenhuis, een unieke positie in.

Daarnaast heeft Isala als één van de weinige centra een verwijsstatus voor kinderen met klompvoetjes. Door de unieke samenwerking met onze gipsverbandmeesters kunnen wij de behandeling voor uw kindje al direct na de geboorte opstarten bij het klompvoetenspreekuur. Deze behandeling vindt plaats volgens de huidige richtlijnen voor klompvoetbehandelingen.

Isala biedt ook het zeer jonge kind met de leeftijd onder één jaar unieke mogelijkheden. Er is een intensieve samenwerking met specialismen als Genetica, Radiologie, Kinderneurologie, Kinderfysiotherapie, Urologie en Revalidatiegeneeskunde op het gebied van diagnostiek en behandeling van aangeboren aandoeningen. Ook is er in Isala specifieke expertise aanwezig rondom narcose en eventuele intensive care voor zuigelingen.

Gecombineerde poliklinieken

Wij werken voor de Spina Bifida, de Infantiele Encefalopathie en Neuromusculaire Aandoeningen nauw samen met de afdelingen Kinderneurologie, Revalidatie, Urologie, Kinderfysiotherapie en Logopedie. Uw kind wordt door een multidisciplinair team gezien; dit team maakt een behandelplan op maat. Vaak kunnen de bezoeken op één dag gepland.

Na de kinderleeftijd

Vanuit de kinderorthopedie is er een naadloze overgang naar de orthopedie bij adolescenten en jong volwassenen binnen Isala. Ook voor deze groep jonge patiënten is een gewrichtsbehoudende behandeling het uitgangspunt.

Kinderorthopedie Van links naar rechts: dr. Mostert, dr. Janus, drs. Van Egmond