Contact

Allergologiepolikliniek

  1. Allergologiepolikliniek

De Allergologiepolikliniek is speciaal bedoeld voor mensen met een allergische aandoening die moeilijk behandelbaar is.

De klachten kunnen onder andere liggen op:

  • longgebied (allergisch astma)
  • neusgebied (verstopte en/of loopneus)
  • ooggebied (ontstoken, rode ogen)
  • mond (jeuk, opgezette tong etc.)

Maar ook kunnen mensen behandeld worden met een ernstige reactie op steken van insecten zoals wesp en bij. Daarnaast komen mensen met een allergische of een overgevoeligheidsreactie op medicijnen op deze polikliniek. Zonodig wordt samenwerking gezocht met de leden van de allergologiewerkgroep, die bestaat uit een kinderarts, een keel-neus-oorarts, een dermatoloog en de longarts.

Onderzoek en behandeling

Tijdens het bezoek aan de polikliniek wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de aard van de allergie en wordt vervolgens een behandeladvies gegeven. Soms is een desensibilisatiekuur de beste behandeling. Hierbij wordt de patiënt gedurende een aantal jaren(!) de stof toegediend waar hij of zij overgevoelig voor is. Hierdoor gaat het lichaam hieraan 'wennen', waardoor de overgevoeligheidsreactie kan verdwijnen.

Verwijzing

Voor een afspraak op de Allergologiepolikliniek is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Voor u als patiënt en voor de artsen kan het van voordeel zijn wanneer de verwijsbrief al op de polikliniek aanwezig is voor uw komst. Dit kan als u uw huisarts vraagt de brief te faxen. ​

Ervaringen