Contact

Slaapapneupolikliniek

  1. Slaapapneupolikliniek

Ligt u de hele nacht te woelen in uw bed? Snurkt u ’s nachts? Houdt u regelmatig op met ademen gedurende de nacht? Wordt u ’s morgens niet uitgerust wakker? Bent u de gehele dag moe en kunt u overal in slaap vallen?

Zo ja, dan lijdt u misschien - samen met meer dan een half miljoen Nederlanders - aan slaapapneu. Vaak herkent de partner het beeld eerder dan de patiënt zelf. Meer informatie over slaapapneu kunt u vinden in de patiëntenfolder Snurken en obstructief slaapapneu (OSA).

Verwijzing

Voor een afspraak op de Slaapapneupoli is een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk. De huisarts of specialist faxt de verwijsbrief naar de polikliniek en u zal per brief op de hoogte worden gesteld over de afspraak. Bij deze afspraakbrief ontvangt u ook een vragenlijst, wilt u deze invullen en meenemen op uw eerste afspraak?

Onderzoek

Wanneer u door de huisarts doorwezen bent, zal de longarts na het eerste polikliniekbezoek naar aanleiding van uw klachten een slaaponderzoek aanvragen. Er kunnen meerdere slaaponderzoeken plaatsvinden, de longarts zal beslissen welk onderzoek het beste is om uit te voeren.

Slaapregistratie thuis

U krijgt een klein apparaatje mee naar huis. Het apparaatje kunt u thuis zelf aansluiten voordat u gaat slapen. Met het apparaatje meten we de ademhaling en de zuurstofgehalte in het bloed gedurende de nacht.

Slaapregistratie klinisch

U wordt een nacht opgenomen in het ziekenhuis. U meldt zich om 22:00 uur en dan wordt u opgenomen. De verpleegkundige zal een polygraaf aansluiten. Met de polygraaf wordt de ademhaling gemeten met een neuscanule en ademhalingsbanden om buik en borst. Ook wordt het zuurstofgehalte in het bloed gemeten.

Medewerkers Slaapapneupoli

Dr. K.W. Patberg is de longarts die zich met name op het gebied van slaapapneu heeft gespecialiseerd. Tevens zijn er physician assistants en arts-assistenten werkzaam binnen deze polikliniek.​

Ervaringen